Roma-spelarnas fina gest efter misshandeln

avPelle Strandman

FOTBOLL

Liverpool-supportern Sean Cox misshandlades svårt och försattes i koma.

Nu skickar Romas spelartrupp en hälsning från sin träningsanläggning.

Forza Sean”, prydde spelarnas tröjor inför morgondagens returmöte i Champions League.

– Roma visar stor respekt, säger Jürgen Klopp.

Förra veckans Champions League-möte mellan Liverpool och Roma blev en rejäl målfest som ger Liverpool en jättemöjlighet att nå finalen i Kiev.

Men matchen fick ett tråkigt förspel då en 53-årig Liverpool-supporter vid namn Sean Cox misshandlades så pass svårt av två män från Rom att han hamnade i koma.

De italienska supportrarna ska ha gripits samma kväll för mordförsök. Tillståndet är fortfarande kritiskt för Sean Cox som behandlas på sjukhus.

Både Roma och Liverpool visade snabbt sin avsky mot misshandeln och tog starkt avstånd från männens agerande.

Vi fördömer å det grövsta det här vidriga beteendet. En liten minoritet av supportrar har dragit skam över både klubben och alla som skötte sig bra på Anfield", skrev Roma på sin hemsida.

”Vi var förkrossade”

Och Roma fortsatte i dag att visa sitt stöd för Cox genom att skicka hälsningen ”Forza Sean” på sina tröjor under dagens träning.

Ämnet kom även på tal under dagens presskonferens i Rom där Liverpools Georginio Wijnaldum uttalade sig, enligt The Mirror, enligt följande:

– Vi visste inte vad som hade hänt förrän dagen efter. Det är verkligen inte en trevlig känsla att höra att någon skadat sig. Vi var förkrossade.

Även Jürgen Klopp ombads kommentera misshandeln och valde att hylla Roma-spelarnas hyllning.

– Roma har visat stor respekt, sa den tyske tränaren.

– Vid sådana här tillfällen borde alla fotbollsfans stå enade och visa sådan respekt.

Liverpool vann första mötet med 5–2. För att nå Champions League-finalen måste Roma upprepa bragden i kvartsfinalen mot Barcelona då det blev seger med 3–0 hemma i returmötet.

De har vunnit herrarnas Champions League på 2010-talet 00:43