Fotbolls-VM 2018 i Ryssland

Engelska ilskan inför VM: ”De är inte glada”

avMartin Tolén

Foto: Alastair Grant / TT / NTB Scanpix
Förbundskapten Gareth Southgate tar kritiken med ro.

Inga träffar under matchdagar, minst fem mil ifrån varandra mellan matcherna och kostnader på drygt 120 000 kronor.

Det är vad som väntar de engelska spelarfruarna i VM, enligt Daily Mirror.

– Fruarna är inte glada, säger en källa.

Om lite mindre än två månader inleds fotbolls-VM i Ryssland.

För Janne Anderssons svenska landslag blir det familjefritt under uppladdningslägret, men under själva VM ansluter familjerna till lagets första match mot Sydkorea i Novgorod och följer därefter med till lägret i Gelendzhik.

– Där får de möjlighet att umgås hitta på något kul. De flyger med på vår flight efter första matchen och kommer att få bo med spelarna i ett par nätter och sedan se andra matchen, berättade landslagschefen Lars Richt för Sportbladet nyligen.

”Fruarna är inte glada”

Men i det engelska landslaget har man valt en annorlunda lösning.

Spelarnas respektive och eventuell familj tvingas själva betala för sina egna resor – som beräknas kosta drygt 120 000 kronor – om de ska följa landslaget i sommar.

Dessutom har spelarfruarna fått strikta restriktioner om att hålla sig minst 50 kilometer ifrån där landslaget har sin bas och är förbjudna att träffa sin kärlek under matchdagar, enligt Daily Mirror.

Oxlade-Chamberlin är tillsammans med Perrie Edwards från populära gruppen Little mix

Lösningen har skapat stor irritation.

– Fruarna är inte glada. Speciellt eftersom de måste bo på andra hotell så att spelarna kan fokusera på turneringen, säger en källa till The Sun.

”Jag vill inte bli distraherad”

Engelske förbundskaptenen Gareth Southgate har dock tagit kritiken med ro och sagt att han kommer att införa vissa familjedagar.

– Jag tror aldrig att jag varit med om en turnerning där familjerna har varit med oss hela tiden. Men jag kommer uppmuntra familjerna att komma och besöka spelarna dagen efter match. För vissa är det viktigt, men tyvärr inte för mig och min familj så mycket. Jag är där för att fokusera och vill inte bli distraherad, säger Southgate.