Här försonas de efter hårda duellerna

avStefan Alfelt

FOTBOLL

MALMÖ. Stenhårda dueller på planen.

Jättekompisar vid sidan av.

– Duellerna med Jonas gör ont. Men dom är fair, säger Markus Rosenberg.

– Vi kan skilja på person och sak. Är jättegoda vänner utanför. På planen är vi spelare som vill vinna, säger Jonas Olsson.

Djurgårdsbacken fick gult kort efter att ha tacklat omkull Rosenberg vid mittplan och sen satt ett knä i ryggen på den liggande MFF:aren.

– Jag tycker jag vinner duellen fair. Tycker inte att det är en frispark. Sen vill jag inte stampa på honom men fastnar lite i hans fötter som är uppe. Jag måste landa någonstans. Då landar jag på ryggen med knäet, säger Jonas Olsson.

”Vi ger och tar”

Markus Rosenberg vet inte vad som hände.

– Det uppfattade jag inte alls. Trodde bara att han landade på mig så det var bara att resa sig och springa vidare.

– Vi ger och tar. Att det slutar med att han får rött är en helt annan femma. Jag gillar när det är hårda tag och det smäller. Kan inte säga att jag är så himla snäll i dag, säger Rosenberg.

– Mackan är också duktig på att använda sin kropp i dueller trots att han inte är lika stor som jag. Det är väl rimligt att jag får kort men senare skjuter Mackan bollen på mig efter avblåsning. Det kanske borde ha gett honom något disciplinstraff, säger Olsson.

Som blev utvisad när han stämplade Arnor Traustason i slutet av matchen.

– Jag kommer högt med dobbarna men tycker inte att jag träffar honom. Samtidigt är det kanske en onödig tackling.

”Malmö har spetsen vi saknar”

Trots att det fortfarande är tidigt i serien var det måstematchstämning inför duellen för båda lagen.

– Bortsett från den här matchen, Malmö var bättre än oss, tycker jag inte att poängskörden varit i paritet med våra prestationer. Tror fler lag än vi kommer att ha perioder där det går poängsnålt. Det är för tidigt att prata om måstematcher.

– Malmö har en spets som vi saknar. En kvalitet. Bara att kolla på deras offensiva kraft. Rosenberg, Carlos, Traustason, Svanberg som jag tycker är jätteduktig, Rieks, säger Jonas Olsson.

– För mig har det inte handlat om poängen utan om utförandet och mentaliteten hos de elva som vi har ställt upp med. Den är rätt i dag och då kommer poängen, säger Rosenberg.

Malmö skakade av sig lite av krisstämningen med en av sina bästa insatser hittills i år.

– En välförtjänt vinst. Det var tempo och aggressivitet i matchen och vi stod för det mesta, säger Rosenberg.

Som fick ett mål bortdömt och nickade i stolpen en gång.

– Alltid surt när man får in ett så bra mål och inte får med sig det, men det är den perioden vi är i nu. När man får kämpa extra för att få med sig något. Det är mål till hundra procent. Dom är två som hänger sig på Carlos. Nicken är mer dåligt. Den ska sitta, säger Rosenberg.

Möts snart igen – i cupfinalen

Jonas Olsson håller inte med.

– Carlos (Strandberg) har fått instruktioner om att ta bort mig, vilket han gör också. Det är frispark. Jag hindras från att göra mitt jobb.

Om en vecka möts lagen igen i cupfinal.

– Det är det positiva, att man får chansen att revanschera sig tidigt, säger Jonas Olsson som hoppas på nya tuffa dueller med polaren Markus.

– Klart att det är ett psykologiskt övertag för oss. Nu har vi en god känsla. Självklart en boost inför den matchen, säger Markus Rosenberg.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM