Häckens missräkning i guldjakten – kryssade mot Vittsjö

Ett frustrerat Häcken fick inte hål på Sabrina D’Angelo.

0–0 innebär att Hisingsklubben är fem poäng bakom Rosengård i fajten om SM-guldet.

– Just nu känns det som att det var sista chansen, säger en besviken Stina Blackstenius.

Rosengård tvålade till Linköping med 2–1 tidigare på lördagen och satte därmed press på Häcken.

De gulsvarta fick chansen att svara, men det blev en tuff match mot Vittsjö på Hisingen.

Hemmalaget skapade flertalet bra lägen i den första halvleken, men bortamålet hade placerat en vägg i målet den här eftermiddagen. Sabrina D’Angelo stoppade alla försök som kom emot henne.

Frustrerat Häcken

Frustrationen blev allt mer påtaglig hos hemmalaget ju längre matchen gick, men något mål blev det inte. I stället var det gästerna som var nära att spräcka nollan – men Jennifer Falk briljerade med en vass räddning med kvarten kvar att spela.

Häcken fick fem tilläggsminuter att få in det där förlösande målet, men icke, Vittsjö höll både tätt och 0–0.

– Ett resultat vi inte alls är nöjda med, just nu känns det kanske som att det var sista chansen att hänga på i toppen. Vi kommer inte upp i den nivå som jag tycker att vi borde göra vid ett sådant här tillfälle. Det straffar oss, vi tar inte de poängen vi behöver, säger Stina Blackstenius.

Tre omgångar kvar

Är känslan att guldet är borta nu?

– Det är klart att vi inte har råd att tappa poäng i ett sådant här läge med så få matcher kvar. Det är mycket möjligt att det här var sista matchen vi hade för att hänga med.

Tre omgångar återstår av damallsvenskan, Häcken är fem poäng efter Rosengård i guldstriden. Vittsjö är femma i tabellen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.