Förbundskaptenen om snömatchen: ”Tveksam”

Publicerad 2022-03-27

Häcken spelade lika mot Umeå under söndagen. Men efterspelet handlade istället om snöovädret – och om matchen ens skulle spelas. Nu uttalar sig landslagets Peter Gerhardsson om matchen.

– Det är mycket tveksamt om matchen skulle spelats, säger han.

Under söndagen spelade topplaget BK Häcken mot nykomlingen Umeå. Matchen slutade 1–1 vilket var en grov missberäkning för Häcken. Men den stora snackisen blev snöovädret. Efter matchen riktade Häckens stjärna, Johanna Rytting Kaneryd ordentligt med kritik mot att matchen ens spelades.

– Det är inte seriöst. Det är så jäkla tråkigt när det är en sån satsning på Damallsvenskan med allt runtomkring med intresset och sedan spela med dessa förutsättningar. Det gick inte att se bollen och linjerna. Det är inte värdigt, säger Rytting Kaneryd.

Förbundskaptenens kritik

Nu får hon medhåll från landslagets förbundskapten, Peter Gerhardsson som var på plats när Djurgården föll mot Piteå med 4–1. Gerhardsson såg matchen från Umeå på tv.

– Det är en sak att se det på tv men jag tror att det var värre att vara på plats. Magnus Wikman (assisterande förbundskapten) var där så jag får väl rapport av honom då men det var ju väldigt svårspelat, säger han och fortsätter:

– Jag tycker man måste ta hänsyn till spelarna. Jag hoppas att alla spelare klarade sig hela i från det. Det är mycket tveksamt om matchen skulle spelats.

Hur mycket fotboll ser du och Magnus Wikman så här helgen innan en trupputtagning?

– Det är på gränsen om det är hälsosamt eller inte. Vi tittar väldigt mycket. Vi vill gärna se live och sen kompletterar vi på kvällen.

Den svenska fotbollsstjärnan, Amanda Ilestedt använde sig av sin Instagram för att vädra kritik mot att matchen spelades klart:

”Det här är något jag aldrig kommer att förstå. Varför skjuts inte matcher upp med sådana här väderförhållanden upp? Knappt spelbart plus stor skaderisk..”