Fotboll

Rosengård tappade poäng borta mot Vittsjö

Av: 

Petra Thorén

FOTBOLL

VITTSJÖ. Rosengård tappade poäng på tilläggstid mot Vittsjö.

Laget tvingades under slutminuterna, när kvitteringen kom, spela med en spelare mindre vilket skapade förvirring.

– Jag måste undersöka varför det blev som det blev, jag vet inte riktigt, säger tränaren Renée Slegers.

Det blev bara en poäng för Rosengård på gräs i Vittsjö. Detta efter en sen kvittering av ett starkt kämpande hemmalag.

Kvitteringen kom när Rosengård bara hade tio spelare på plan eftersom laget genomfört alla sina byten och backen Katrine Veje klev av efter en huvudskada.

Vittsjö kontrade och Jutta Rantala satte 1–1 med en fin träff. Målet blev en kalldusch för Rosengård som gjort 1–0 tio minuter tidigare.

Efter slutsignalen rådde det förvirring kring situationen.

– Det var Vittsjös läkare som bestämde att Veje inte skulle spela vidare. Det handlade om en huvudskada och det är inte ansvarsfullt att spela vidare och det har jag full respekt för. Men vid vårt andra byte ville vi byta två spelare samtidigt för att kunna ha ett byte kvar, varför det inte blev så får vi utvärdera, säger tränaren Renée Sleegers.

Målskytten var också förvånad

Nu blev det bara en spelare åt gången som byttes in, vilket innebar att lagets tre bytestillfällen var genomförda när Katrine Veje skadade sig.

Är det ni som gör felet eller domarteamet?

– Det vet jag inte, jag vill inte säga nåt om det. Vi måste undersöka för att veta varför det blev som det blev och vad vi kan göra bättre, säger Rosengårds-tränaren.

Vittsjös målskytt Jutta Rantala var också hon förvirrad kring situationen efteråt när Sportbladet berättade att laget hade numerärt överläge.

– Va? Det märkte jag inte, jag hade ingen aning. Jag var så fokuserad på spelet... Jag såg möjligheten att göra mål där direkt med en touch på en bra boll från Clara (Markstedt), säger Jutta Rantala.

Domaren Maral Mirzai Beni efterlyste efter matchen en större tydlighet från Rosengårds sida.

– Vi fick bara information om ett byte, sen ville de ha ett byte till men inte vid samma tillfälle. Vill man ha ett dubbelbyte måste informationen ut tydligt, Maral Mirzai Beni.

Det var en krånglig eftermiddag för Rosengård i stort. Hemmalaget öppnade matchen med en jättechans. I den tredje minuten kom anfallaren Linda Sällström helt ren i straffområdet och inspelningen från Clara Markstedt satt perfekt framför hennes fötter, men avslutet gick i stolpen.

Rosengård spelade upp sig efter chocköppningen. I den 29:e minuten tog Mimmi Larsson en gedigen djupledslöpning vilket blev startsignalen på ett större hot från guldtippade favoriterna.

I den 36:e minuten höll sig just Larsson framme. Caroline Seger lyfte bollen över Vittsjös försvar till en löpande Mimmi Larsson. Avslutet räddades av Vittsjös målvakt Sabrina D´Angelo som dock föll på Mimmi Larsson i situationen. Domaren Maral Mirzai Beni blåste straff, men domslutet korrigerades efter samtal med domarteamet.

– Det var inte straff, vi pratade ihop oss, förklarar Maral Mirzai Beni.

Efter 0–0 i paus blev det en kamp både taktiskt och fysiskt i andra halvlek.

Vittsjö stack upp i kontringar, men det var spelförande Rosengård som till slut spräckte nollan. Katrine Veje lyfte in bollen från vänsterkanten till inhopparen Stefanie Sanders, som halv rättvänd centralt smekte ner bollen till en rättvänd Olivia Schough som lossade ett skott rakt upp i bortre krysset.

Vittsjö fick dock sista ordet inför över 1000 åskådare.

– Vi skulle bara ligga lågt sen var det en dålig hemåtpass av mig som de fångade upp. Det var klart att det inte var bra att vi inte var fulltaliga, säger Olivia Schough efter poängtappet.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Jutta Rantala blev stor poängräddare.
Publisert:

LÄS VIDARE

Damallsvenska panelen: ”Segers ögon sa allt”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

FC Rosengård

Olivia Schough

Rosengård

Clara Markstedt