Dahlin inblandad i bråk när MFF tog sig vidare

Uppdaterad 2022-08-12 | Publicerad 2022-08-11

Det blev upprörda känslor när Diddeleng reducerade mot Malmö FF.

MFF-målvakten Johan Dahlin hamnade i bråk om bollen med hemmalagets Joao Magno.

– De hade momentum, ville ha bollen och jag tyckte att vi skulle ha den för vi hade avspark, säger Dahlin till Sportbladet efter 2–2-matchen som innebar att Skånelaget är vidare till Europa Leagues playoff.

Följ ämnen
Malmö FF

Malmö FF kom till returmötet i Luxemburg med en behaglig 3–0-ledning.

Trots att de stundtals var rejält pressade av Diddeleng tog de ledningen med 2–0 i den andra halvleken efter två mål inom loppet av lika många minuter.

Fullträffarna kom till på ett liknande sätt.

PLUS: ”Vi sitter inte och gör någon domedagsintervju nu”


Joseph Ceesay tog sig förbi på högerkanten och spelade in bollen i straffområdet.

Den första passningen förvaltade Mohamed Buya Turay med ett skott rakt upp i nättaket.

Och det andra målet gjordes av Ola Toivonen.

Dahlin i bråk om bollen

Bara fyra minuter efter 2–0-målet fick Diddeleng till en reducering. Hemmaspelarna ville att spelet skulle sättas i gång snabbt och försökte ta med sig bollen upp till avsparkspunkten. MFF-målvakten Johan Dahlin ville annat och det blev upprörda känslor framför Skånelagets mål. 

Dahlin och Joao Magno var de som var argast och delade ut knuffar innan de greppade tag om varandras tröjor. De båda straffades med varsin varning.

– Vi skulle ha avspark. Jag tog bollen. Det blev lite tjafs. Det var inget mer än det. De hade momentum, ville ha bollen och jag tyckte att vi skulle ha den för vi hade avspark, säger Johan Dahlin.

”Det är så onödigt”

Med knappt halvtimmen kvar utnyttjade Diddeleng Malmös slarv i uppspelet.

Hemmalagets Dejvid Sinani fick bollen och satte dit kvitteringsmålet från straffområdeslinjen.

– Vi leder med 2–0. Där ska vi stänga matchen. Vi ska inte släppa in två så snabba mål. Vi måste vara påkopplade. Det är så onödigt. De fick momentum igen och det var ändå ganska lång tid kvar av matchen, säger Dahlin.

MFF vidare till nästa kvalrunda

Matchen slutade 2–2 och efteråt var Dahlin kritisk till MFF:s spel.

– Vi blixtrade till två gångar och gör två mål. Vi ska inte blixtra till. Vi ska vara med hela tiden, från att det startar till att det slutar, säger han och fortsätter:

– Vi är vidare i alla fall. Det är det viktigaste just nu.

Totalt vann MFF dubbelmötet med 5–2 och är vidare till Europa Leagues playoff, som är turneringens sista kvalrunda. Där väntar turkiska Sivasspor.

Skulle Malmö förlora dubbelmötet med den turkiska klubben spelar Skånelaget i Conference Leagues gruppspel i höst. Vid seger är MFF klart för Europa League.