Filip Helander: ”Då har man kanske inte varit helt nykter”

Matchhjälte i Old Firm.

Det rankar Filip Helander högt.

– Mitt vikigaste mål i karriären, säger mittbacken.

För två dagar sedan, 29 augusti, nådde Rangers Filip Helander högst i en nickduell med Celtics Carl Starfelt och nickade in 1–0 på hörna. Målet avgjorde Old Firm och Helander fick fira inför 50 000 lyriska supportrar på Ibrox.

– Det var kul och häftigt att få göra mål i en sådan stor match. Det är mitt viktigaste mål i karriären, väldigt kul. Jag tror aldrig jag varit med om någon stämning runt en arena som det var just då. Jag kunde inte höra där ett tag. Det var häftigt, säger 28-åringen på tisdagens presskonferens inför VM-kvalmötet med Spanien på torsdag.

Sedan ankomsten till Glasgow-klubben för två somrar sedan har Helander fått allt mer förtroende. Uppskattad av fansen är han också, där han även fått en egen sång.

Fått en egen ABBA-sång

”Gimme, Gimme, Gimme Helander at midnight”, går sången, en välbekant sådan som är hämtad från ABBA.

På tisdagens presskonferens fick Rangers-mittbacken frågan om hur ofta han själv nynnar på just ABBA.

– Haha, det har väl varit någon gång, men då har man kanske inte varit helt nykter, så det var ett tag sedan.

Helander har så här långt den här säsongen spelat två av fyra matcher för Rangers i ligaspelet. Svenskens nuvarande avtal med klubben sträcker sig till sommaren 2023.

Filip Helander
Filip Helander
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.