Haaland om Zlatan: Han är galen

Av: 

TT

För första gången sedan övergången till Manchester City blivit klar uttalar sig Erling Braut Haaland – om allt utom just sin nya klubb.

Bland annat pratar han om förebilden Zlatan Ibrahimovic.

– Han är galen, säger norrmannen.

Norges förbundskapten Ståle Solbakken säger vid presskonferensen att Haaland inte får prata om Manchester City av respekt för den nya klubben där han ännu inte är presenterad.

Och Haaland skakar bara på huvudet när de norska journalisterna vid landslagssamlingen försökte lirka ur fotbollsstjärnan något om framtiden i Premier League-klubben.

Desto mer öppet svarar han på frågor om de kommande fyra landskamperna i Nations League, varav två mot Sverige – på söndag i Solna och den 12 juni i Oslo.

– Det är alltid kul att vara med i landslaget och jag har många goda vänner här. Så även om det snart är semester är jag väldigt motiverad och ser fram emot matcherna, säger Haaland.

Erling Braut Haaland under presskonferensen i Oslo.
Erling Braut Haaland under presskonferensen i Oslo.

Tuff tid

21-åringen säger att den senaste tiden varit tuff, framför allt för att hans agent Mino Raiola hastigt gick bort precis när affären mellan Dortmund och Manchester City var på väg att gå igenom. Men också för att han varit skadad en hel del under säsongen.

– Det har inte varit katastrof, men inte optimalt. Jag brukar spela 40-50 matcher om året och det har jag inte gjort nu, så det gäller att jobba för att komma upp i nivå.

”Helt sinnessjukt”

Haaland fick också frågor om Zlatan Ibrahimovic, som är en förebild för den unge norrmannen, men som på grund av knäskadan inte kan spela i matcherna mot Norge. Framför allt är Haaland imponerad över att Milans svenske anfallsstjärna ska försöka ta sig tillbaka till spel 41 år gammal efter sju-åtta månaders rehabilitering.

– Det säger lite om honom, han är galen. Det är fantastiskt att han som äldre kan hålla på på den här nivån, det är helt sinnessjukt.

Enligt uppgift fick Manchester City betala mellan 630 och 790 miljoner kronor till Dortmund för att köpa loss Haaland.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.