Johanna, 35: ”Bad mig hålla käften”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

FOTBOLL

Brwa Nouri slängdes av efter att ha agerat hotfullt.

Johanna, 35, som flög med samma plan säger att flera i Östersund betedde sig illa.

– Det var som att åka med en hormonstinn högstadieklass. En annan spelare bad mig hålla käften, säger hon.

– Hennes version har jag inte hört av någon annan som var på planet, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg.

Brwa Nouri avvisades från flygplanet som skulle ta laget från Bromma till Kalmar. Nouri ska ha vägrat lyssna på en flygvärdinnas uppmaningar om att sätta sin telefon på flygplansläge och uppträtt hotfullt.

”Flera som misskötte sig”

Nu berättar medresenären Johanna, 35, som också satt på i planet, att det enligt hennes uppfattning var flera i laget som misskötte sig.

– Spelarna satt utspridda över hela planet. Det verkade som att alla bara tyckte att personalen var störig och det inte hade hänt något allvarligt. Det var flera spelare som vägrade sätta på flygplansläge och i stället satt med sms och sociala medier, säger hon och fortsätter:

– Spelaren (Nouri) som fick lämna planet var otrevlig och hotfull. Men gänget som satt runt omkring mig var också respektlösa. Det var som att ingen brydde sig. De tyckte mest att personalen överreagerade. Vi fick stå och vänta i över en timme och alla andra resenärer var irriterade.

Bad henne hålla käften

Johanna berättar att de andra spelarna blev arga när deras lagkamrat slängdes av.

– "Han är viktig för oss". "Hur kan ni slänga av honom?". Typ sånt. Då sa jag att han måste lyssna på personalen och då bad en annan spelare mig att hålla käften och sköta mig själv. Väldigt otrevligt.

Hur var stämningen sen?

– Jag var så arg. Det var som att åka med en hormonstinn högstadieklass. Typ: "Vi skiter i vad läraren säger". Det var så fruktansvärt tråkigt att se. Jag blir upprörd när vuxna människor inte kan bete sig ordentligt. Särskilt när de är ute på jobb.

Johanna är särskilt besviken på att det var spelare från Östersund som i hennes tycke uppträdde på ett dåligt vis.

– Jag reagerade på det. Som lärare har jag varit så imponerad av Östersund som förening. De har varit engagerade i samhället och arbetat med att främja goda värderingar. Då tyckte jag att det var tråkigt att ingen spelare stod upp för det som var rätt.

Kindberg: ”Ingen annan har beskrivit det så”

Östersunds ordförande Daniel Kindberg känner inte igen sig i beskrivningen.

– Hennes version har jag inte hört av någon annan som var på planet. Vare sig från våra spelare eller från flygbolaget. Ingen annan har beskrivit det så, och då är det svårt att förhålla sig till. Om flera spelare ska ha uppträtt otrevligt eller sagt fula ord så skulle jag vara ytterst tacksam ytterligare någon kan bekräfta det, säger han och fortsätter:

– Det här är inget som jag har fått bekräftat från flera av varandra oberoende personer. Men om flera säger samma sak så får vi förstås undersöka det här.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.