"Rooney är antagligen i en 40-årings kropp"

Foto: TT
Wayne Rooney.
FOTBOLL

Wayne Rooney har sprungit slut på sig själv i Manchester United och är numera fast i en 40-årig mans kropp, enligt Rio Ferdinand.

Nu funderar den engelske kaptenen på vad han ska göra efter karriären.

– Förhoppningsvis får jag möjligheten att bli manager, säger Wayne Rooney.

Foto: TT
Rio Ferdinand.

Den rivige och snabbe Wayne Rooney är ett minne blott för fansen på Old Trafford. I stället tvingas supportrarna vecka in och vecka ut se hur den förre strikern letar efter sin borttappade gamla form och touch.

Om han över huvud taget får spela.

Landslagskaptenen fick något av en upprättelse när han här om veckan slog Sir Bobby Charltons målrekord i Manchester United med sin 250:e fullträff för klubben.

Men trots det går det inte att komma ifrån att Rooney, trots att han inte är äldre än 31 år, ser anmärkningsvärt trög ut. Det menar i alla fall förre lagkamraten Rio Ferdinand som har lagt skorna på hyllan sedan ett par år tillbaka.

”Kan släppa loss en fräschare Rooney”

– Han är antagligen i en 40-årig idrottares kropp. I de flesta matcher som han har spelat har hans statistik visat att han sprang mest av alla i laget – vilket han alltid påpekade för oss! säger 38-åringen enligt The Telegraph.

Ferdinands teori är att stress och press mycket väl kan ha åsamkat negativa följder för Rooney rent fysiskt.

– Den stora grejen för Rooney har varit att ta sig förbi 250-målsbarriären i Manchester United. Det innebär mycket press, säger han och fortsätter:

– Att han nu har nått fram kan släppa loss en fräschare Wayne Rooney. Men du kan inte rymma när din kropp försöker tala om någonting för dig. Wayne Rooney är den enda som kommer veta när det är över.

Vill bli manager

Själv har Rooney redan börjat fundera på vad han ska göra efter karriären. Bland annat lockar en roll som tränare, avslöjar han för BBC-programmet Football Focus.

– Självklart, när man blir lite äldre börjar man fundera mer på spelet och det är något jag skulle vilja göra.

– Hela mitt liv har kretsat kring fotboll och när jag slutar spela ska jag försöka stanna kvar i spelet. Förhoppningsvis får jag möjligheten att bli manager.

Rooney har spelat 623 professionella klubblagsmatcher och gjort 119 landskamper för England.