”Sågade tekniken kan användas i VM”

TT
FOTBOLL

Spelarna sågade hjälpmedlet.

Nu vill Fifa, trots spelarnas kritik, använda videodomare i VM nästa sommar.

– Det vore skamligt om folk inte tror att det kommer att fungera, säger Ifabs David Elleray enligt ansedda The Times.

Fifa har inlett reformeringen av fotbollen.

Ett extra byte i förlängningen, målkamera för att avgöra om bollen var inne och videodomare har redan testats. Det sistnämnda användes under klubblags-VM och fick då kraftig kritik från spelarna.

– Jag gillar det inte. Det skapar bara en massa förvirring. Vi hade ett möte om detta här om dagen men jag lyssnade inte så noga eftersom jag hoppas regeln försvinner, sa Real Madrids kroatiske mittfältare Luka Modric.

– Jag är inte övertygad, fortsatte Cristiano Ronaldo.

”Vore skamligt”

Men nu vill Fifa trotsa spelarnas kritik.

Enligt ansedda The Times finns planer på att använda videodomare under fotbolls-VM i Ryssland nästa sommar.

– Vi är nöjda med utvecklingen. Vi har gått från nästan ingenting till att flera länder testat den och vi har redan hittat saker som går att göra bättre. En eller två saker fungerade inte så bra i början, men det vore skamligt om folk inte tror att det kommer att fungera, säger David Elleray från Fifas tekniska kommitté (Ifab).

”Fifa vill använda det i VM”

Elleray säger att även Premier League är öppna för att införa formatet som fått kritik för att ha varit omständligt och tagit för lång tid.

– Fifa vill införa det till VM. Noggranhet är viktigare än att det gåt snabbt. Vissa säger att det tar för lång tid, men det kanske är för att domarna inte är vana vid det. Det finns redan tillräckligt långa uppehåll, säger Elleray.

VM i Ryssland 2018 spelas mellan 8 juni och 8 juli.