Luis Diaz pappa har släppts

Publicerad 2023-11-09

Premier League-stjärnan Luis Diaz pappa var kidnappad i nästan två veckor.

Nu har han släppts.

I dag flög en helikopter till närheten av gränsen mot Venezuela för att hämta hem Diaz pappa.

Följ ämnen
Liverpool FC

Luis Diaz föräldrar kidnappades den 28 oktober. Mamman släpptes strax efteråt men Liverpoolspelarens pappa har varit kidnappad sedan dess av gerillagruppen Nationella befrielsearmén (ELN).

I dag har han släppts, meddelar den colombianska regeringen enligt nyhetsbyrån AP.

Hämtades i helikopter

Tidigare i dag lyfte en helikopter med representanter från den katolska kyrkan och FN till närheten av gränsen mot Venezuela för att hämta hem Luis Manuel Diaz.

Han släpptes fri i byn El Salado, söder om La Guajira-regionen där hans hälsa kollades upp direkt. Runt 11 i dag landade helikoptern på Valledupars flygplats, skriver Semana.

Luis Manuel Diaz fördes bort under pistolhot av män på motorcyklar i den colombianska staden Barrancas.

Arbetet med att få hem honom har varit omfattande. Högsta instans, ända upp till Colombias president Gustavo Petro har varit med i arbetet, och hundratals poliser och militärer har jobbat för att få hem Luis Diaz pappa.

”Länge leve frihet och fred”, skriver Colombias president Gustavo Petro på X.

Liverpool: ”Glada”

Efter sin fars kidnappning missade Luis Diaz två matcher med Liverpool. Han spelade senast mot Luton där han gjorde lagets enda mål. Då firade han med att dra upp matchtröjan och visa upp en tröja med texten ”Frihet för pappa”.

Även det colombianska fotbollsförbundet har bekräftat att Diaz pappa har släppts.

”Vi är glada över nyheten om att Luis Diaz pappa har förts hem säkert och vi vill tacka alla som har varit inblandade i att befria honom”, skriver Liverpool på X.

Följ ämnen i artikeln