Beijmo om fiaskot: ”Vi skäms”

Uppdaterad 2022-10-21 | Publicerad 2022-10-20

MALMÖ. Malmös allsvenska fiasko blir bara värre och värre.

Felix Beijmo var bedrövad efter kollapsen mot Djurgården.

– Vi skäms framför våra supportrar. Ett haveri, säger högerbacken.

Följ ämnen
Malmö FF

Allt skiter sig för Malmö FF.

Efter 27 omgångar står regerande mästarna på tolv vinster, sex kryss och hela nio förluster. En redan fiaskostämplad säsong blev ännu mer utskälld efter att sjätteplacerade Malmö tappat 2–0-ledning till förlust med 2–3 hemma mot Djurgården.

– Det har varit så hela säsongen. Vi gör en bra halvlek och sen kollapsar vi i andra. Det går inte rätt i år, sa talangen Hugo Larsson.

”Vad fan höll vi på med?”

Högerbacken Felix Beijmo kunde bara hålla med. Svajiga Malmös oförmåga att leverera jämna, bra prestationer har sänkt laget totalt i allsvenskan 2022.

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar spelarna i allsvenskan

– Vi gör en jättebra första halvlek, spelar precis som vi vill göra, och sen är det bara ett haveri efter paus tyvärr. Vi pratar alltid igenom matcherna efteråt men det kommer bli extra mycket den här gången. Vi ska gå igenom och verkligen fundera på vad fan vi höll på med i andra halvlek.

Beijmo är självkritisk.

– Stämningen dras förstås ner när vi förlorar. Det blir dålig stämning då, men det är inte så att vi börjar peka fingrar mot varandra. Alla är väldigt besvikna och man måste gå till sig själv. Jag gör en väldigt bra första halvlek men en mycket sämre andra. Det är någonstans vad det handlar om. Alla måste fundera på vad de kan bidra med till laget.

”Fotboll handlar om det mentala”

Han är tydlig med att lagets mentala status inte är på topp.

– Det känns som att vi har lite sämre självförtroende. När det börjar gå emot så tappar vi några procent. Fotboll handlar mycket om det mentala.

Efter matchen buades och visslades Malmö ut av hemmaklacken. Beijmo kan inte klandra supportrarna.

– Vi skäms framför våra supportrar. Vi vill ge en vinst i dag. Vi är egentligen väldigt starka här hemma, men nu har det blivit för många förluster. Vi måste ta tag i det.

”Vi tar galna beslut”

Mittbacken Dennis Hadzikadunic talade klarspråk om insatsen och faktumet att laget lär missa Europaplats.

– Piss. Vi förtjänar inte att spela i Europa om vi spelar så här.

Åge Hareide såg direkt ledsen ut på presskonferensen när han försökte summera situationen.

– I andra halvlek tar vi galna beslut hela tiden. Vi bjuder på det här. Det går för lätt för Djurgården. Det är märkligt hur laget kan ändra sig så. Från en bra första halvlek till en eländig andra, säger han och avslutar:

– Det känns tomt nu. Vi har jobbat i motgång och det blir samma känsla som mot Göteborg. Men Djurgården är ett mycket bättre lag än Blåvitt.