Skandalscener i Europa League – målvakt blev slagen av supporter

Publicerad 2023-02-24

Skandalscener utspelade sig i torsdagkvällens Europa League-omgång.

Sevillas målvakt, Marko Dmitrovic, attackerades på planen av en supporter.

– Det finns idioter som attackerar, det här ska inte hända och jag hoppas att han straffas, säger Dmitrovic efter matchen.

Returmötet mellan PSV Eindhoven och Sevilla i sextondelsfinalen av Europa League kändes, inför matchen, tämligen avslagen. Sevilla hade med sig en tremålsledning till Eindhoven och höll planenligt undan och avancerade därmed till åttondelsfinal.

Men det var något helt annat som skulle fånga rubrikerna efter matchen.

Sent i matchen tog sig en supporter in på planen och attackerade Sevillas målvakt Marko Dmitrovic. Supportern hann dela ut ett slag mot serben, innan han brottades ned av målvakten själv och vakter kunde ingripa. Målvakten gick relativt oskadd ur situationen och fansen på arenan buade högt när supportern fördes bort.

”Kommer att försvara mig”

Efter matchen var det en, trots omständigheterna, lugn Dmitrovic som förklarade situationen.

– Han knuffade mig i ryggen och sen försökte han slå mig. Han träffade mig lite vid näsan. Om jag ska vara ärlig så hade jag lust att slå honom, men jag gjorde aldrig det. Jag har aldrig slagits i mitt liv, men jag kommer att försvara mig. Om man vill slåss kan man gå på boxning. Det här är fotboll och sådant här ska inte få hända, sa 31-åringen och fortsatte:

– Det finns idioter som attackerar, det här ska inte hända och jag hoppas att han straffas.

PSV vann matchen med 2–0, men Sevilla vann dubbelmötet med 3–2 totalt.

Följ ämnen i artikeln