”Otroligt av honom att säga de orden”

Scenerna alla pratar om efter Citys seger

Publicerad 2017-02-14

Pep Guardiola och Harry Arter

Seger mot Bournemouth, andraplats i ligan och en tung skada på Gabriel Jesus.

Mitt i allt det tog sig Manchester City-managern Pep Guardiola ändå tid att uppmärksamma motståndaren Harry Arters familjetragedi och kommande nedkomst efter måndagens match i Premier League.

– Det var en otroligt fin gest, säger Arter.

Visst var Manchester Citys seger mot Bournemouth viktig. Laget knappar nu in på ledande Chelsea i Premier League och har greppet om en av platserna till nästa års Champions League-spel.

Men det finns viktigare saker än fotboll.

Förlorade barnet vid födseln

För istället för att bara fira segern valde managern Pep Guardiola att omedelbart efter slutsignalen söka upp Bournemouths Harry Arter ute på planen.

– Han önskade mig och min partner all lycka den här veckan. Det var en otroligt fin gest av honom, säger den 27-årige mittfältaren till Bournemouth Echo.

För ett drygt år sedan, i december 2015, drabbades Arter och hans familj av en tragedi när de förlorade sitt barn vid födseln. I oktober förra året fick Bournemouth-mittfältaren sedan det glädjande beskedet att paret återigen väntar barn och nu närmar sin nedkomsten.

”Jag sa bara grattis”

– Han kommer bli pappa snart så jag sa bara grattis till honom och hans partner eftersom jag vet vad som har hänt tidigare. Förhoppningsvis kommer allt gå bra med det här barnet, sa Guardiola på presskonferensen efter matchen.

En liten gest som betydde väldigt mycket för Arter.

– Han är någon jag hyser en enorm respekt för. Jag såg hans Barcelona-lag och titta på hans Manchester City i kväll. Enligt mig är han den bäste tränaren i världen, jag tycker inte att det finns någon som är nära honom och det han uppnått. Att han då säger det här till mig. Jag respekterar det och det gjorde mig väldigt glad.