Nu är Zlatan förbi Messi och Ronaldo

”Visste att han skulle betyda massor”

avPatrik Brenning

Foto: GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE

Zlatan Ibrahimovic är ikapp och förbi Leo Messi och Cristiano Ronaldo.

Det visar den sammanräknade målstatistiken från den pågående och den föregående säsongen i Europas största ligor.

Det är samtidigt bara den senaste av 35-åringens färska triumfer.

Det sägs att statistik kan visa vad som helst beroende på hur de ser på den. Men oavsett hur du än vrider och vänder på Zlatan Ibrahimovics nuvarande siffror är det svårt att bli annat än imponerad.

Ett mål bättre än Messi

Efter sitt hattrick mot St Etienne i Europa League i torsdags följde svensken upp med ytterligare ett matchavgörande mål i söndagens FA-cupseger mot Blackburn. De målen tog samtidigt 35-åringen förbi världsfotbollens två härskare när det kommer till mål under de två senaste säsongerna.

Sedan starten av säsongen 2015/16 har Zlatan i skrivande stund gjort totalt 76 mål för Paris Saint-Germain och Manchester United, enligt ESPN:s siffror. Det är ett mer än Leo Messis 75 för Barcelona och tre bättre än Cristiano Ronaldos 73 för Real Madrid.

Detta alltså trots att Zlatan både bytt lag samt liga och dessutom kommit upp i den ansenliga åldern av 35 år.

”Ett mål eller mindre”

– Ett mål mer eller mindre. Men jag visste att han skulle betyda massor för oss, sa tränaren José Mourinho efter söndagens seger.

Zlatan Ibrahimovic har sedan sin ankomst till United också hunnit med att bli den äldste spelaren att nå 15 mål i Premier Leagues historia och den första i Manchester United (sedan Ian Storey-Moore 1971/72) att göra mål i sina tre första matcher för klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM