Dödar myten om sin ”superkropp”

1 av 2 | Foto: Manu Fernandez / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

3 000 situps – om dagen.

I flera år har myten om Cristiano Ronaldos galna dagsrutin antagits vara sann.

Det är den inte.

I slutet av 2009 rapporterade spanska tidningen AS att spelare i Real Madrid vid flera tillfällen kommit på Cristiano Ronaldo i färd med att göra situps framför tv:n på hotellrummet efter träning.

Ronaldo berättade också själv om sitt maniska förhållande till extra träning och det var vid den här tidpunkten som uppgifterna spreds; att superstjärnan gör 3 000 situps – om dagen.

– Min största last i livet är att göra situps, sa Ronaldo.

Sanningen om idrottsmyterna: Har verkligen Håkan Mild sprungit ut beep-testet...?

”Vet inte ens...”

Myten har aldrig dementerats.

Förrän nu.

I samband med ett sponsoruppdrag för en gym-kedja i Madrid sätter Cristiano Ronaldo ner foten och berättar hur det egentligen ligger till.

– Det är inte sant att jag gör 3 000 situps om dagen. Oftast tränar jag tre till fyra gånger i veckan. Men jag vet inte ens om jag når upp till 1 000 på en vecka, säger han enligt Marca.

”Pressa dig själv”

Myten må vara död.

Men man kan lugnt konstatera att Cristiano Ronaldo ändå jobbar hårt – hårdare än de flesta andra – för att hålla sin kropp i topptrim.

– Gymmet är ett bra ställe att träffa nya människor. Jag har träffat många intressanta människor där. Det viktigaste är att pressa dig själv till det yttersta och alltid träna på ett smart sätt och med stor entusiasm, säger Ronaldo enligt Marca.

ARTIKELN HANDLAR OM