Erbjöd muta – för att gå med Zlatan

Publicerad:
Foto: Tim Ireland / TT / NTB Scanpix

FOTBOLL

170 000 ryska rubel.

Den summan har erbjudits till ryska FK Rostov.

En pappa försökte muta klubben för att hans son ska få gå ut på planen – med Zlatan Ibrahimovic.

Men sina 26 mål den här säsongen har Zlatan Ibrahimovic inte bara tystat sina kritiker i England – han har också vunnit nya hjärtan runtom i fotbollsvärlden.

Bevisligen även i Ryssland.

Erbjöd pengar

Den 9 mars ställs Manchester United mot FK Rostov i Europa League och enligt Ivan Bodylevskii – en medarbetare för den ryska klubben – ska en pappa ha ringt in till kansliet och desperat försökt muta klubben med pengar i utbyte mot att hans son ska få beträda planen tillsammans med den svenske stjärnanfallaren.

”I går ringde en person hit och erbjöd 170 000 rubel (cirka 27 000 kronor, reds.anm). Vad är folk beredda att göra…?”, skriver Rostov-medarbetaren på twitter.

Han bekräftar samtidigt att klubben inte accepterade erbjudandet.


KALLE KARLSSONS krönika: ”Zlatan på väg att erövra England”


Skrällde i CL

FK Rostov slutade tvåa i den ryska ligan i fjol och var därför med i Champions League-spelet tidigare den här säsongen. Där svarade man för en stor skräll och spelade 2–2 mot självaste Bayern München i slutet av september och man kom sedan trea i gruppen vilket innebar fortsatt spel i Europa League.

I Europa League slog man ut Sparta Prag i sextondelsfinalen och nu väntar alltså storlaget Manchester United i åttondelen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.