Ny succé för Ring: ”Vågar mer nu”

Djurgården bortavann mot Sirius

avMax Persson, Per Bohman

Foto: BILDBYRÅN

UPPSALA.

Stekhett derby mellan AIK och Hammarby på söndag.

Men matchhjälten Jonathan Ring tittar bara på tabellen och konstaterar:

– Djurgården är bäst i Stockholm, säger han efter segern mot Sirius.

Jonathan Ring gjorde två mål i hemmavinsten mot Östersund senast.

I segern mot Sirius slog den formstarke djurgårdaren till igen.

I den 17:e minuten fick han en passning från Jesper Karlström på offensiv planhalva. Ring accelererade, utmanade Kebba Ceesay vid straffområdets högersida, gled in i planen och avlossade ett hårt och lågt skott. Otagbart för John Alvbåge i Sirius-målet.

”De är grymma”

Och Rings 1–0-mål stod sig halvleken ut.

– Spelsättet och vår fotboll passar mig mycket bättre i år. Det är stor skillnad. Dessutom känner jag förtroendet från tränarna, säger Ring och fortsätter:

– Jag vågar mer nu. Det är alltid skönt.

Tränare Thomas Lagerlöf säger följande om spelare som nu noterats för fyra mål och fyra assist.

– Jonathan Ring har varit bra hela våren. Han kunde kanske ha gjort det ännu bättre i dag i våra omställningar, men han gör ändå ett fint mål. Han underkastar sig laget och spelar inte bara på sina egna villkor. Jag är glad över att vi har honom i Djurgården, säger tränare Thomas Lagerlöf.

Ring om proffsanbud: ”Är öppen”

27-åringens poängskörd är förstås intressant för utländska klubbar.

– Dyker det upp något intresse utomlands är jag såklart öppen för det. Men som det ser ut just nu så har jag inte hört något. Jag vill spela bra för Djurgården och komma högt upp i tabellen. Jag har kontrakt och då måste ju Bosse Andersson sälja mig i så fall. Men det är inget jag tänker på just nu.

I den andra halvleken tog Sirius över spelet och i den 65:e minuten var hemmalaget nära att få in en kvittering genom Elias Andersson – men då stod Per Kristian Bråtveit för en benparad och räddade.

Sirius fortsatte att pressa på för ett 1–1-mål samtidigt som Djurgården föll djupare och djupare på egen planhalva, men bortalaget höll undan. I stället säkrade Nicklas Bärkroth vinsten på en kontring i slutminuterna.

Ring: ”Vi är bäst i Stockholm”

Djurgårdens 2–0-seger betyder att man kliver upp till en andraplats i allsvenskan, tre poäng bakom serieledaren Malmö FF. Allt tyder också på att Djurgården går in i sommaruppehållet som Stockholms bästa lag. AIK kan visserligen gå upp på samma poäng som Djurgården vid seger mot Bajen i söndagens derby, men måste vinna med mer än 5–0 för att klättra förbi rivalerna i tabellen.

– Vi är väldigt bra. Ja, bäst i Stockholm. Det är såklart positivt att få vara det. Men vi vill vara högst upp i tabellen också och det siktar vi på, avslutar Ring.

Laddar Matchlista