Fas två – då ska Zlatan återvända

Uppgifter: Då flyger Ibrahimovic till Italien

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Italien ska snart gå in i ”fas två”.

Då uppges Zlatan Ibrahimovic, 38, återvända.

Enligt italienska medier väntas han flyga till Milano på måndag.

AC Milan återkallade sina spelare i mitten av förra veckan, men Zlatan Ibrahimovic fick dispens för att stanna kvar i Sverige och träna med Hammarby.

– Vi får se när jag återvänder. Ingen vet. Så fort vi får ett besked om när vi kan börja träna igen kommer jag återvända. Just nu känns det meningslöst att åka dit eftersom alla är låsta till att träna inomhus i sina hem, sa han i intervjun med Dplay förra fredagen.

Nu har situationen förändrats.

”Flyger hem på måndag”

På måndag går Italien in i ”fas två”, vilket innebär att landet försiktigt kommer börja öppna upp sitt samhälle igen. Och enligt italienska medier är det just då Zlatan planerar att återvända.

Milan Live, som hänvisar till Sportmediaset, uppger att 38-åringen förväntas flyga tillbaka till Milano nu på måndag (4 maj).

”Väl där kommer han behöva genomgå rutinmässiga hälsokontroller samt träna i karantän den första tiden”, skriver sajten.

Ska fullfölja säsongen

I dag (fredag) höll samtliga 20 serie A-klubbar ett digitalt krismöte där det slogs fast att man avser att fullfölja den pågående säsongen.

Regionen Emilia-Romagna – där Parma, Bologna, SPAL och Sassuolo kommer ifrån – har fått tillåtelse att återuppta sin träning från och med nu på måndag. För övriga regioner är det 18 maj som gäller, har Italiens premiärminister Giuseppe Conte nyligen meddelat.

Sportbladet har sökt Hammarbys vd Henrik Kindlund.

Publicerad:

LÄS VIDARE