”Klubbarna försöker sabotera”

Här är Frida Fagerlunds nyhetssvep

Blåvita Brighton är ett av lagen som motsäger sig planen.
Blåvita Brighton är ett av lagen som motsäger sig planen.

Sex klubbar vill förhindra att säsongen återupptas och Harry Kane får stöd från Dimitar Berbatov.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

På fredag, ett dygn efter att den brittiska regeringen ska meddela om landet kommer lätta på sina nuvarande restriktioner, väntas Premier League-säsongens öde avgöras. Enligt både Daily Mail och The Mirror är majoriteten av klubbarna överens om att spela färdigt. Sex klubbar försöker ”sabotera” planerna, som tidningarna uttrycker det, och vill att säsongen ska avslutas. Det råkar vara samtliga lag som ligger i botten av tabellen (Brighton, West Ham, Bournemouth, Aston Villa, Watford och Norwich).

Att Brighton motsätter sig en fortsättning ska bland annat ha att göra med att man ser en orättvisa i det återstående spelschemat. Eftersom matcher är tänkta att spelas på neutral mark kan man exempelvis inte dra nytta av hemmaplansfördelen mot bättre lag. Falmer Stadium är för övrigt en av arenorna som kan användas om säsongen återupptas. Även West Ham, Manchester City, Leicester och Southamptons spelarenor är tilltänkta eftersom de anses ligga tillräckligt avsides för att folksamlingar kan undvikas.

DAGENS SILLY 1

Skulle Harry Kane lämna Tottenham för Manchester United vore det förstås sommarens stora transferbomb. En som har egen erfarenhet av en sådan flytt - och även förståelse för om Kane väljer att göra det - är Dimitar Berbatov. ”Jag ser stora likheter i min situation då och det som sker med Kane just nu”, säger Berbatov enligt MEN. ”När jag lämnade Spurs var det ett svårt beslut. Jag gick min egen väg och visste att människor inte skulle bli glada men jag var tvungen att göra det. Jag kommer från ett litet land och när en av världens största klubbar vill ha en är det en dröm som går i uppfyllelse”.

Kane.
Kane.

DAGENS SILLY 2

Alexis Sanchez vill avsluta karriären i Universidad de Chile hävdar klubbpresidenten José Luis Navarette. Sanchez är just nu utlånad från Manchester United till Inter men ingendera av klubbarna sägs vilja behålla honom. Uniteds problem är att spelaren fortfarande sitter på en hiskelig lön och José Luis Navarette påpekar att hans klubb givetvis inte kan betala den typen av pengar: ”Han vill avsluta hos oss men man måste vara realistisk. Det hänger på hur mycket han är villig att gå ner i lön”, säger presidenten.

DAGENS CITAT

”Jag såg Paul Pogba komma fram, en massa spelare, och Ravel var långt bättre än någon av dem”, säger Wayne Rooney om den en gång så hyllade talangen Ravel Morrison. 27-åringen, som gjorde en kort avstickare till Östersund för något år sedan, är just nu utlånad till Middlesbrough från Sheffield United.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.