Drömmålet hans första – på två år

Welbecks första PL-mål på 682 dagar

Kniven mot strupen.

Då räddades Watford – av Danny Welbeck.

Ex-stjärnan frälste sitt lag med ett riktigt drömmål.

– Att lyckas avgöra med sådan kvalitet är underbart för oss, säger Watfords tränare Nigel Pearson.

Den före detta Manchester United- och Arsenal-spelaren hade inte gjort mål i Premier League sedan den 25 augusti 2018.

I bottenmötet med Norwich bröts förbannelsen.

Welbecks mål kom i den 55:e minuten, betydde 2–1 och blev helt matchavgörande.

Ett inspel från höger studsade via Norwich-försvararen Max Aarons, rakt upp i luften varpå 29-årige Welbeck påpassligt vände sig om – och avlossade en cykelspark.

– Han är en spelare med mycket skicklighet och har haft en mycket bra karriär. Att lyckas avgöra med sådan kvalitet är underbart för oss eftersom det var en mycket svår match, säger coachen Nigel Pearson till lokaltidningen Watford Observer.

Rycker i bottenracet

Segern innebär att Watford tar ett stort steg mot nytt kontrakt. ”The Hornets” har fyra poängs marginal ner till jagande Aston Villa och Bournemouth, som dock har en match mindre spelad.

För jumbon Norwichs del ser det hopplöst ut. Tio poäng skiljer upp till Watford på säker mark och bara ett mirakel rädda de gul-gröna från att åka ur.

I toppen av tabellen tog Chelsea ännu ett steg mot Champions League-spel nästa säsong. Men segern mot Crystal Palace satt hårt inne. Matchen slutade 3-2 och Palace var nära en kvittering i matchens sista, skälvande sekunder.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.