”Kan inte ligga på huvudet – gigantiska smärtor”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Elísabet Gunnarsdóttir, tränare.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Elísabet Gunnarsdóttir, tränare.

Uppladdningsspurt.

Utan sin huvudtränare.

Kristianstads Elísabet Gunnarsdóttir är tvungen att ta en paus.

– Jag har gigantiska smärtor, säger hon.

Damallsvenska Kristianstad leds nu temporärt av assisterande tränarna Johanna Rasmussen och Björn Sigurbjörnsson, eftersom huvudtränare Elísabet Gunnarsdóttir har drabbats av bältros.

– Det kan vara ganska långvarigt. Det sätter sig på nerverna och det är inte så bra att få det på huvudet. Jag har gigantiska smärtor, jag har inte varit med om något liknande. Jag kommer inte att kunna hålla i några träningar över huvud taget och jag vet inte hur länge det här kommer att pågå, säger isländska tränaren till Kristianstadsbladet.

”Jättesvårt sova”

43-åringen kan bli frisk från infektionssjukdomen på en månad, men det kan ta flera månader. En orsak till att du får bältros är stressituationer.

– Eftersom jag inte kan ligga på huvudet har jag jättesvårt att sova, det är klart att man är sliten med väldigt lite sömn i kroppen. Men då kan jag titta lite extra på fotboll och fundera på hur vi ska spela, jag är inte den som lägger mig ner och ger upp, utan jag försöker förbereda livet som vanligt, säger hon.

Kristianstad ska möta Göteborg på bortaplan den 28 juni i damallsvenska premiären, inför den ställs de mot Vittsjö och Växjö i träningsmatcher den fjortonde och 18 juni.


Sportbladet Play 100 % fokus på damallsvenskan – se djupanalyser, tabelltips och intervjuer med alla lag på Sportbladetplay.se


Publicerad:

LÄS VIDARE