AIK:s markering mot polisen – stänger Norra stå

Publicerad 2019-08-13

Polisens och allsvenska fotbollssupportrars relation har varit infekterad.

Nu agerar AIK – klubben stänger sin klacksektion Norra stå i Europa league-kvalet.

”Då vi har svårt att se någon konsekvent linje i neddragningarna vill vi inför torsdagens match mot Sheriff markera detta genom att stänga Norra stå”, skriver AIK i ett pressmeddelande.

På torsdag ska AIK spela sin första match på hemmaplan i Europa league-kvalet i sommar efter att laget åkt ut mot Maribor i kvalet till Champions league. Till returen mot moldaviska Sheriff har AIK:s läktarsektion Norra stå – där klubbens klack står – platskapacitet minskats till 2 750 platser.

Enligt AIK är det den största kapacitetsneddragningen klubben drabbats av hittills. Regerande svenska mästarlaget menar att polisens åtgärdstrappa drabbar de ekonomiskt, och att det är en inkonsekvent linje i neddragningarna.

”Vi vill markera genom att stänga Norra stå och i stället hänvisa vår publik att köpa biljetter till andra sektioner på Friends Arena”, skriver AIK i ett pressmeddelande.

AIK utreds

Första mötet med Sheriff i tredje kvalomgången till Europa league vann AIK med 2–1.

AIK utreds av Uefa för publikoroligheterna i Champions league-kvalet mot Maribor och riskerar mångmiljonböter och spel inför tomma läktare. Besked om eventuellt straff kommer den 22:a augusti.

Under årets allsvenska säsong har flera lags supportrar protesterat mot polisens åtgärdstrappa.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se