Andersen: ”Jag gillar inte AIK”

avPer Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Jeppe Andersen kämpade hem tre poäng åt Bajen.

Sedan konstaterade han:

– Det här är den viktigaste matchen på året för mig. Jag gillade inte AIK förut och jag gör fortfarande inte det, säger dansken efter 2–1-segern.

Första segern i ett allsvenskt derby mot AIK sedan Stefan Billborn tog över Hammarby. Då var förstås glädjen i Bajen stor efter matchen. Jeppe Andersen, som dominerade stort i matchen, var extra nöjd.

– Vi gör två mål och de bara ett enda. Det är så härligt. Nu hänger vi med i toppen. Det hade sett annorlunda ut annars. Det var jävligt viktigt att vi tog tre poäng.

”Viktigaste matchen på året”

Dansken är mycket belåten över att kunna räkna hem tre poäng mot just AIK eftersom han, ja, helt enkelt inte gillar Gnaget.

– Helt ärligt är det här den viktigaste matchen på året för mig, som jag vill vinna mest. Som jag sagt tidigare: jag gillar inte AIK. Det gör jag fortfarande inte. Så då är det extra härligt att vinna, säger Andersen som var en av matchens allra bästa spelare och fortsätter:

– AIK är våra rivaler och så är det själva sättet de spelar på. Det är så trångt och stängt när man möter AIK. Så det var härligt att vinna mot AIK.

”Äntligen fick vi vinna”

Matchhjälten Vladimir Rodic var lika själaglad.

– Det var härligt att äntligen få vinna mot AIK. Jag vann inte mot AIK när jag var i Malmö och här är det ju ännu större rivalitet. Så det är fantastiskt för alla grönvita att vi fick vinna.

Segern betyder att Hammarby fortfarande hänger kvar i guldstriden.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Allsvenskans busar säsongen 2018 00:44
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM