”De förtjänar inte att spela i United”

Djordjic pekar ut tre spelare: Måste rensas bort

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Manchester United inkasserade sin tredje förlust på de fyra senaste matcherna när de föll 1-2 borta mot Wolves.

I norsk tv satt Bojan Djordjic och förkunnade sin dom över laget.

– Det är fortfarande många spelare som inte förtjänar att spela för Manchester United, säger Djordjic i TV2.

Efter en sagolik start ser smekmånaden ut att vara över för Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer. Efter tre förluster på de fyra senaste matcherna handlar det inte heller bara om att vända trenden och säkra en plats i nästa års Champions League. United måste också börja bygga om.

”Måste rensas bort”

Det menar Bojan Djordjic, spelare i Uniteds organisation 1999–2005, som gästade norska TV2 under tisdagens förlustmatch.

– Truppen har kvalité men många måste rensas bort. De stora spelarna måste göra jobbet under de månaderna som återstår av säsongen. De måste tänka på klubben och inte bara på nya kontrakt och högre lön, säger Djordjic och fortsätter:

– United ska alltid sträva efter att vinna titlar och ta sig långt ute i Europa. Man måste ha en bred trupp men med kvalité, inte kvantitet. Det är fortfarande många spelarna i den här truppen som inte förtjänar att spela för Manchester United.

1 av 2 | Foto: Ryan Browne/BPI/REX / Rex Features

Pekar ut Jones, Smalling och Young

Djordjic vill nu se en utrensning för att göra plats för nya yngre spelare som kan prestera på en högre nivå under en längre tid. Bland spelarna som måste bort pekar svensken ut tre namn.

– Spelarna som Phil Jones och Chris Smalling har varit i klubben i tio år men vi är fortfarande osäkra på om de är bra nog. De har varit bra i perioder men det är inte tillräckligt för att ta klubben framåt. Samma sak gäller Ashley Young. Han har kostat laget poäng för många gånger nu.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM