Champions League-finalen kan spelas i sommar

Finalerna i Champions League i Europa League kan spelas mitt i sommaren.

Uefa har öppnat för finalspel senast den 30 juni.

Suktar du efter fotboll i coronatider? Ge inte upp.

Uefas besked om att flytta på sommarens EM öppnar för möjligheter att avsluta den klubbfotboll som har uppehåll på grund av virusets spridning.

Tidigt på tisdag förmiddag hade Uefas ledning ett telefonmöte med företrädare för ligorna, klubbarna och FIFPro.

Under mötet ska deltagarna fått ta del av det förslag som Uefa senare drog för sina medlemsnationer. Det bygger på att fotbolls-EM i sommar flyttas fram ett år och syftet är att värna om just klubbfotbollen, det nationella ligaspelet och det internationella klubbfotbollen.

Inför mötet har det funnits en förhoppning om att vårens spel i Champions League (dam och herr) samt Europa League ska spelas klart, men för att öka möjligheterna att det blir av öppnar nu Uefa för senare speldatum.

Alla finaler kan flyttas

CL-finalen på herrsidan var planerad till 30 maj i Istanbul, Turkiet, damernas final till 24 maj i Wien i Österrike och EL-finalen är planerad till 27 maj i Gdansk, Polen.

Men med tanke på coronas spridning kan alla finalerna bli flyttade.

– Då finns det ett litet utrymme att flytta klubbfinalerna, bekräftar Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska fotbollförbundet och förste vice president i Uefa

– Utvecklingen av coronaviruset kommer att avgöra vilka möjligheter det finns för att avsluta de här tävlingarna på ett värdigt sätt, säger han.

Uefa rekommenderar sina nationsförbund att inte spela matcher under mars och april vilket innebär att landskamperna under kommande veckor – Sverige skulle mött Ryssland och Cypern - inte blir av.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.