”Ibland skapar det rubriker – men det måste man älska”

LONDON. Emil Forsberg har varit rubrikernas man på sistone.

Nu berättar han om den obefintliga dialogen med Julian Nagelsmann och det villkorslösa stödet från hustrun Shanga.

– Ibland skapar det rubriker, men det måste man älska också. Hon gör det ju för att hon bryr sig om mig och mitt välmående, säger Forsberg till Sportbladet.

Knappt tio minuters spel blev det på Tottenham Stadium. När Sportbladet träffar Emil Forsberg efter åttondelsfinalen mot Spurs är han främst glad över att det slutade med seger.

– Det är sju minuter man får in och springa, det är som det är, säger Forsberg och tillägger:

– Situationen är som den är. Egentligen är det ingenting jag vill prata om, allt sånt kan man ta senare när det väl är dags. Just nu är jag bara oerhört glad för vinsten.

”Hon har sett allt, hört allt”

Men det är förstås ofrånkomligt att inte prata om den uteblivna speltiden. Någon vecka tidigare prydde svensken återigen tidningssidor efter att hustrun Shanga Forsberg postat sitt stöd på Instagram. ”Det finns inte en enda person på den här planeten som har rätt att behandla dig som skit, kom ihåg det”, löd texten.

– Vi har varit tillsammans i 15 år, hon har varit med på resan från början. Hon har sett allt, hört allt, hon vet exakt vad som pågår, säger Emil Forsberg.

Hon kan fotboll.

– Hon kan definitivt fotboll. Mer än vad många säkert tror. Jag tycker det är viktigt att ha folk som står bakom en. Hon har alltid sagt vad hon tycker både kring mig och fotbollen. Det är inte många som vågar göra det, och jag är glad att hon gör det.

– Ibland skapar det rubriker, men det måste man älska också. Hon gör det ju för att hon bryr sig om mig och mitt välmående.

Emil Forsberg med hustrun Shanga.
Emil Forsberg med hustrun Shanga.

”Dialog behöver vi inte ha”

Anledningen till att bägaren rann över för hustrun var att tränaren Julian Nagelsmann återigen hade lämnat svensken på bänken, denna gång i mötet med Bayern München.

Känner du att du har en fungerande dialog med Nagelsmann?

– Dialog behöver vi inte ha på så sätt. Jag tränar på och gör mitt sen sker det som sker, säger Emil Forsberg krasst.

Även om det ”bara” blev tio minuter mot Tottenham vill han inte beklaga sig.

– Jag känner väl att jag har visat upp mig tillräckligt, att jag inte har något att bevisa. Jag hade en otroligt bra höst, säger Forsberg.

– Men nu är det så här och det är inte så mycket att diskutera. Jag är här nu och ger det jag kan för laget.

”Vill inte gnälla”

Redan 2015 anlände han till RB Leipzig. Flyttryktena har cirkulerat i många år men särskilt mycket nu när kontraktet börjar närma sig sitt slut (2021).

– Det har varit mycket snack om att jag ska lämna. Jag har varit här i fem år och nu är det så klart inte optimalt eftersom jag inte spelar någonting, säger Forsberg.

– Men samtidigt så vill jag inte gnälla, jag har kontrakt och försöker ge allt och stötta grabbarna.

EM kan bli ett bra skyltfönster?

– Jag är mest glad för oss och svenska folket, att vi får vara med om en sån sommar igen. Jag tror hela landet ser fram emot detta.

Forsberg tror att det kan bära långt, inte minst efter att de yngre talangerna ha börjat ta för sig ute i Europa.

– Det är fantastiskt kul att man vet att man har ett landslag som kan slå alla. Klart att vi åker dit som underdogs men samtidigt så tror jag att alla har respekt för oss, säger Emil Forsberg.

– Man märker på de nya killarna att de inte är rädda för att ta för sig. Det är viktigt för oss att de unga vågar. Det gör att vi kan ta ännu fler steg, fortsätta framåt.

Missa inte skrällarna på lördag! Läs expertens stryktips här
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.