Paulinho efter debuten i Hammarby: ”Långt från toppformen”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

VALE DO LOBO. Hammarby förlorade igen, men nyförvärvet Paulinho överraskade med spel i 45 minuter, var pigg och hyllades av tränaren av Stefan Billborn.

Då säger brassen:

– Jag är långt från toppformen.

Det slog ner som en liten värvningsbomb när han blev klar för Hammarby.

Det var även överraskande att 33-åringen knappt tre veckor senare, mot portugisiska andradivisionslaget Farense redan var klar att spela från start för sin nya klubb.

Tidigare knäskadade Paulinho spelade första halvlek i matchen som till slut Hammarby förlorade, 2–3, under träningslägret vid Algarvekusten i Portugal.

– Jag är lycklig över att jag fick spela och göra en bra insats i Hammarbytröjan, säger Paulinho några timmar efter Hammarbydebuten.

Hur långt är du från toppformen med tanke på att du spelade så mycket redan mot Farense?

– Jag tycker jag är långt från toppformen! Jag har mycket kvar. Det handlar om att få matchtid, att komma upp i tempot. Jag behöver även lära mig ännu bättre hur Hammarby spelar.

– Det är mer än tre månader sedan jag spelade match, säger han.

Paulinho gjorde debut för Hammarby.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Paulinho gjorde debut för Hammarby.

Hittade rätt som 10:a

Paulinho låg bakom en av Hammarbys bästa chanser under den första halvleken. Ett fräsande högerskott som Farensemålvakten starkt räddade till hörna.

Sedan var han delaktig i anfallet som ledde fram till 1–1. Paulinho hittade ut till Aron Jóhansson som passade fram till målgöraren Alexander Kacanklic.

Hur fungerade samarbetet med dina nya medspelare?

– Det var inte svårt med spelare som håller så hög kvalitet. Hammarby har en trupp med bra spelare. Jag spelade som 10:a, det är en position jag känner till väl sedan tidigare. Så det mesta handlar om att jag själv behöver komma i bättre form.

Vilken position trivs du bäst i, från en kant eller som 10:a?

– Alla vet att jag spelat mest från kanten i allsvenskan men från första början har jag varit en 10:a med mycket rörelse och ett bra skott. Det är nog den positionen som passar mig bäst. 

På plats vid Hammarbys träningsanläggning The Campus vid matchen mot Farense fanns ett 30-tal Bajensupportrar som satte färg på matchen med sång.

Märkte av och hyllar fansen

Hur kände du för att supportrar var på plats på matchen och vad säger du om stödet?

– Självklart märkte jag det! Jag märkte det på träningarna också och stödet man får är underbart. Sedan vet man ju att det kommer att koka på Tele2 Arena när man spelar där, säger Paulinho entusiastiskt.

Det var hans första 45 minuter i ett Hammarby som inte gjort bra resultat under försäsongen. 2–3-nederlaget var tredje förlusten på fyra matcher som gett 12 insläppa mål.

– Det är nu man ska göra misstag och inte när det är officiella matcher. Nu har både vi och tränaren något att jobba på. Det gäller för oss att skärpa oss på alla plan. Vi jobbar vidare mot bättre resultat, säger Paulinho.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.