Ibrahimovic kan ha brutit mot riktlinjerna

Zlatans besök utreds

Av: Anton Johansson, Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic ska ha besökt Hammarbys omklädningsrum.

Något som inte är tillåtet enligt Svensk elitfotbolls nya riktlinjer anpassade för coronaviruset.

– En anmälan har skickats, säger Svensk elitfotbolls Per Eliasson till Sportbladet.

I smyg befann sig Zlatan Ibrahimovic på Tele2 Arena när Hammarby vann allsvenska premiären mot Östersund, och var även i omklädningsrummet. Det noterade funktionären som var utsedd till matchdelegat, personen som bevakar matcharrangemanget.

– Matchdelegaten observerade att han var där och har skrivit det som avvikelse i anmälan som skickats in till Svensk elitfotbolls disciplinutskott, säger Svensk elitfotbolls matchdelegat-ansvarige Per Eliasson till Sportbladet.

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

I protokollet som Svensk elitfotboll tagit fram för att allsvenskan ska kunna spelas är en riktlinje att enbart spelare och ledare får vistas i omklädningsrummen, något som Radiosporten uppmärksammade först.

– Det är en av massa punkter att förhålla sig till. Nu får disciplinutskottet avgöra. Men det är knappast något jätteissue, utan det är väl ett misstag som har begåtts. Är det så, så är det vanligaste att man får en tillrättavisning och ibland blir det böter om det är upprepade misstag, säger Svensk elitfotbolls generalsekreterare Mats Enquist till Sportbladet.

”Minimal risk”

Mats Enquist menar att det inte är ovanligt att klubbar kan brista i att följa direktiven, och nu finns det dessutom extra mycket att förhålla sig till efter att coronaviruset slog till.

– Vi försöker verkligen vara noggranna och har därför spetsat till det lite. Det är ett ansvar vi har och det försöker klubbarna leva upp till tycker jag. Men om det här är det värsta exemplet så får man komma ihåg att Zlatan har tränat med klubben och känner många, säger Enquist.

– Men som sagt, är det fel så kommer de att få någon form av sanktion. Om det är en tillrättavisning eller böter vet jag inte, men jag tror att risken att det upprepas är minimal, fortsätter han.

Sportbladet har sökt Hammarbys vd Henrik Kindlund och ordförande von Yxkull för en kommentar.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Hammarby vann premiären.
Publicerad:

LÄS VIDARE