Tårar och krismöte efter Karlssons segermål

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Det börjar se väldigt mörkt ut för Gif Sundsvall.

Norrlandslaget är fortsatt jumboplacerat i allsvenskan efter 1–2-mot Elfsborg.

En förlust som ledde till både tårar och krismöte.

– Man jobbar vecka in och vecka ut för att lägga en plan och sen jobbar man hårt i 90 minuter men får inte med sig ett skit. Det är jobbigt, säger Oliver Berg till Sundsvalls Tidning.

När slutsignalen gick på Norrporten arena stod det klart att ännu en livlina och räddningsplanka för Gif Sundsvall hade dragits ifrån dem – och att de fortsatt inte vunnit en allsvensk match sen april.

Den allsvenska tabelljumbon har fortsatt fyra poäng upp till kvalplats och ytterligare två upp till säker mark – efter en ny tung förlust, 1–2 hemma mot Elfsborg.

En förlust som fick det att brista för vissa.

”Det är jobbigt”

TV-bilderna visade en otröstlig Oliver Berg, vars tårar rann när han satt ned på gräset efter matchen.

– Det känns tufft och tråkigt. Det är inte roligt det här, man mår dåligt. Man jobbar vecka in och vecka ut för att lägga en plan och sen jobbar man hårt i 90 minuter men får inte med sig ett skit. Det är jobbigt, säger Berg efter matchen till Sundsvalls Tidning.

– Det är hela situationen. Vi lägger ner mycket energi och mycket jobb och så slutar det ändå i en stor besvikelse. Så det är såklart tufft.

Tränare Joel Cedergren å andra sidan fick ha krissamtal med besvikna supportrar efter att ha gått fram till hemmaklacken för att tacka för stödet.

– Det var framförallt en person. Det var säkert flera. Men en jag pratade extra med som var väldigt besviken. Jag förstår deras besvikelse. De tycker att det varit en dålig säsong och det tycker jag också, säger Cedergren till C More.

– Det var en viktig match. Det visste vi sedan innan. Då är det tungt när vi förlorar den så klart.

Karlsson avgjorde

Den som orsakade Sundsvalls fortsatta elände denna måndag var en formstark Jesper Karlsson.

För en vecka sedan gjorde han två mål och ett assist när Elfsborg demolerade Östersund med 4–1.

Nu var han framme och sträckte dit tån på ytterbacken Simon Strands utsökta inlägg i den 78:e minuten. Bollen gick i en båge över målvakten Lloyd Saxton, och gav det matchavgörande 2–1-målet.

Målen tidigare i matchen kom med kort mellanrum. Per Fricks 1–0-mål i minut 17 (vackert assisterad av Rasmus Alm) följdes bara någon minut senare av mittbacken Eric Björkanders 1–1-mål.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE