Trippier om flytten från Spurs: ”Blev besviken”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

avFrida Fagerlund

LONDON. Kieran Trippier talar ut, Matteo Guendouzi ersätter Paul Pogba och Bolton blev Deadline Days vinnare.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Att Kieran Trippier hade en usel vår med Tottenham förnekar han inte. Ytterbacken talar dock ut ordentligt nu om turerna som föranledde flytten till Atlético Madrid. ”Jag fick höra rykten om att de ville sälja mig, vilket inte var så trevligt”, förklarar Trippier i Daily Mail. ”Mauricio Pochettino berättade inte ens att han ville låta mig gå. Jag försökte prata med ordföranden om det. Jag pratade med managern men fick varken ett ja eller nej. Man blir besviken. Jag gav allt för den här klubben. Jag ville stanna och hade några år kvar”.

Trippier säger vidare att det var ”tufft att tappa landslagsplatsen”. Han tillägger dock att han är på god fot med både förbundskapten Gareth Souhgate samt Pochettino: ”Han (Pochettino) har gjort mycket för mig och jag har djup respekt för honom”.

Foto: Manu Fernandez / TT
Trippier.

DAGENS LANDSLAGSBESKED

Matteo Guendouzi hyllades stort efter derbyt mot Tottnham, inte minst för sin smörpassning fram till Pierre-Emerick Aubameyangs kvitteringsmål. Det nådde ända fram till Clairefontaine och Didier Deschamps. När Paul Pogba lämnade återbud till det franska landslaget valde förbundskaptenen helt enkelt att ge den 20-årige Arsenal-mittfältaren chansen i stället. Från Ligue 2 till Arsenal och vidare in i landslaget på runt 18 månader. Ingen dålig resa.

DAGENS KLUBBLAGSBESKED

Aymeric Laporte åkte på en otäck skada i mötet med Brighton. Under gårdagen flögs mittbacken till Barcelona för att röntga det onda knäet. Nu sätter City sina förhoppningar till Dr Ramon Cugat, och att John Stones snart ska vara frisk och hel igen efter sin lårskada.

DAGENS DEADLINE DAY-VINNARE

Bolton har några tuffa veckor (eller snarare år, kanske) bakom sig. Nu börjar det dock ordna upp sig för klubben igen. Med nya tränaren Keith Hill vid rodret håvades hela nio spelare in under transferfönstrets sista dag. Frågan är om det räcker för att vända den negativa trenden även ute på planen.

DAGENS BLIXTÄNDRING

Premier League verkar redan ha tröttnat på att stänga transferfönstret tidigare än övriga Topp-fem-ligor. En av de klubbar som nu går i bräschen för att man ska återgå till den sista dagen i augusti är Manchester United. De lär redan ha stöd från både Mauricio Pochettino och Jürgen Klopp som öppet har visat sitt missnöje gentemot ändringen som trädde i kraft 2018.

Foto: Kirsty Wigglesworth / TT NYHETSBYRÅN
Sterling.

DAGENS AVSKED

Raheem Sterling har sagt upp avtalet med sin PR-byrå efter den läckta nyheten att han skulle föräras lagkaptensbindeln i sin 50:e landskamp. City-anfallaren ska ha blivit fullständigt vansinnig när han fick se Purple PR:s pressmeddelande som släpptes i samband med Nations League-slutspelet i juni. Det här med att hitta tillförlitliga marknadsföringsbolag är ju inte alltid det enklaste.

ARTIKELN HANDLAR OM