Invigde nya matchstället – förlorade mot Roma

avMakoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Juventus invigde sina nya, omdiskuterade, matchställ.

Frågan är om kvaliteten kanske satt i ränderna?

Roma vann med 2–0 mot mästarlaget i Serie A – och har nu vittring på Champions League-plats

Juventus har sedan urminnes tider varit en fotbollsklubb starkt kopplad till en svartvitrandig tröja.

Med tanke på detta så väcktes ett ramaskri bland Juventussupportrar när bilder på nästa säsongs matchställ läcktes i sociala medier.

Borta var de svartvita ränderna – i stället en tröja till hälften svart, till hälften vit med ett rött streck i mitten som skiljer de båda partierna.

Reaktionerna över tröjan blev kanske extra starka med tanke på det helt omgjorda klubbmärket som ”Den gamla damen” introducerade för mindre än två år sedan.

Olsen på bänken

Farhågorna från läckan besannades när Juventus senare presenterade tröjan som officiell – och i söndagens bortamatch mot Roma spelade klubben sin första match i sin nya skrud.

Det blev ingen höjdarpremiär.

Efter att det länge stått mållöst så var det Roma (återigen med Robin Olsen på bänken) som tog tre blytunga poäng i kampen om Champions League-platser.

Frälsare för huvudstadslaget blev Alessandro Florenzi.

Dzeko satte 2–0

Med kaptensbindeln på armen bombarderade Florenzi in i straffområdet från sin högerbacksposition i den 79:e minuten. Han fick också bollen, och efterföljande avslut var kyligt och målgivande.

På övertid fastställde sedan Edin Dzeko slutresultatet efter en sylvass kontring.

Segern för sjätteplacerade Roma innebär att de fortsatt är med i kampen om en topp-fyra placering. En poäng skiljer till Inter på fjärdeplatsen och tre poäng till Atalanta på tredjeplatsen.

Laddar Tabell

Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A

AS Roma