Norska jättelöftets hyllning till Zlatan

avEmil Eiman-Roslund

Ett enastående målfacit under hösten.

Jagas av många av de största klubbarna.

Och jämförs med Zlatan Ibrahimovic.

Något som är förståeligt.

– Zlatan var min största idol, säger norska löftet Erling Braut Håland.

RB Salzburgs anfallare Erling Braut Håland är en stor talang, dels med tanke på hans storlek då han är 1,94 meter lång och dels för det han lyckas utföra på en fotbollsplan. Under hösten har han gjort fem hattrick och blev historisk i Champions League-mötet med Napoli då han är den första hittills att göra sex mål i sina tre första CL-framträdanden.

– Jag sover med de fem bollar jag har fått för mina hattrick. Jag tittar på dem varje dag, de är mina flickvänner, sade han till Dagbladet.

Klubbar som är större än den österrikiska har ökat sitt intresse för den vänsterfotade 19-åringen. Manchester United-tränaren Ole Gunnar Solskjaer vill gärna att klubben värvar hans landsman, Serie A-tvåan ska vara intresserad av Håland – precis som bland annat Salzburgs Bundesligapartner Leipzig som ägs av samma dryckföretag.

”Zlatan största idolen”

Håland har inga kommentarer om sin framtid, men har gett uttalanden om sin uppväxt.

– Jag hade många idoler och såg upp till många fotbollsspelare när jag var liten. Men Zlatan Ibrahimovic var min största idol, säger Håland.

Många har jämfört norrmannen med Ibrahimovic, men Norges svenska förbundskapten Lasse Lagerbäck tycker att 19-åringen påminner om en annan blågul anfallare.

– Jag jämför honom med Henrik Larsson som är en av de bästa jag har sett utan boll, säger Lagerbäck.

Håland har hittills den här säsongen totalt gjort 26 mål och sex assist på 18 matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM