Kronprinsen kan köpa Newcastle – vill köpa United

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Flera år har uppgifterna om önskan att köpa Manchester United florerat.

Nu ska den saudiske kronprinsen Mohammed Bin Salman i stället vara intresserad av ett övertagande av Newcastle.

Enligt The Mirror ska han dock inte gett upp på ”The Red Devils.”

Tidigare har det florerat uppgifter om att den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman var intresserad av att köpa Manchester United.

Bin Salman, som är en del av den saudiska kungafamiljen, världens rikaste familj, uppgavs då vara beredda att betala över 40 miljarder kronor (!) för ett övertagande.

Uppgifter som senare sköts ned av Uniteds ordförande Ed Woodward.

– Min uppfattning är att Glazers (Uniteds ägare, reds anm) är här för att stanna, sade Woodward enligt The Guardian då.

Uppges vilja köpa Newcastle

Men det saudiska kungaintresset för att förvärva en Premier League-klubb lever i allra högsta grad. Även om rapporteringen på detta sida av decenniestrecket snarare handlat om en annan klubb.

The Guardian skrev för så sent som en vecka sedan att den saudiska kungafamiljens potentiella 4,3 miljarder kronor dyra övertagande av Newcastle United var till 90 procent klart enligt källor. Ett köp som skulle ske via en form av skalbolag, med Dubaibaserade finansiären Amanda Staveley i spetsen.

Mohammed Bin Salman.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Mohammed Bin Salman.

Staveley har även tidigare varit aktuell att köpa Newcastle från den nuvarande, av supportrar hårt kritiserade, ägaren Mike Ashley (precis som många andra tidigare varit nära att köpa Newcastle från just Mike Ashley). Just läckorna om den potentiella affären kan dock ha satt käppar i hjulet denna gång enligt The Guardian (även om inget officiellt bud ännu har lagts).

Kontroversiell kronprins

Samtidigt uppges Mohammed Bin Salman inte ha gett upp på ett annat United.

The Mirror skriver under söndagen att Bin Salman fortfarande främst är intresserad av att förvärva Manchester United från Glazerfamiljen, som har varit majoritetsägare i klubben sedan 2005. Detta trots intresset i Newcastle.

Mohammed Bin Salman är långt i från en okontroversiell kronprins.

Bland annat misstänks kronprinsen av CIA för att ha beordrat mordet på den saudiske dissidenten och journalisten Jamal Khashoggi i oktober 2018.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.