Olsson ersätter Viasat-profilen

När Premier League-säsongen drar i gång får tittarna klara sig utan experten Bosse Petersson.

In kliver i stället förre West Bromwich-spelaren Jonas Olsson.

– Efter 14 säsonger i tv-media tar jag sats mot nya uppgifter, säger Petersson i ett pressmeddelande.

På fredag inleds säsongen 2017/2018 av Premier League.

I Viasats studio kommer tittarna få se en hel del bekanta ansikten – men även ett nytt.

Djurgården-försvararen, och före detta West Bromwich-spelaren, Jonas Olsson tar klivet in i studion.

34-åringen har synts under en del Premier League-sändningar vid tidigare tillfällen men får nu en mer utpräglad expertroll.

– Jag trivs jättebra här, men det är verkligen en speciell nerv i Premier League. Alla känner till ligan, alla har ett lag och du känner verkligen att du är på den största fotbollsscenen, säger Olsson.

– Jag har ju nio års erfarenhet av ligan, har levt i den världen och vet hur det funkar. Sedan följer jag fortfarande med vad som händer och har bra kontakt med gamla lagkompisar.

Petersson får lämna

Samtidigt som Olsson kommer in, försvinner en trotjänare. Bosse Peterssons kontrakt med MTG Sports löpte ut i sommar och kommer inte att förnyas.

– Mitt kontrakt med MTG Sport gick ut efter förra säsongen och efter 14 säsonger i tv-media tar jag sats mot nya uppgifter som mitt hjärteinitiativ ViLirare. Men jag lämnar inte MTG Sport fullt ut, utan kommer att göra inhopp från ”bänken” lite då och då, säger Petersson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN