”Redan bättre än den statiska Ibrahimovic”

avMartin Tolén

Zlatan kan återvända till United efter skadan.

En match.

Redan nu håller de engelska fotbollsexperterna Romelu Lukaku som en bättre värvning än Zlatan Ibrahimovic.

– Zlatan kunde inte erbjuda det Lukaku gör på grund av sin ålder, säger Gary Lineker.

Ingen Zlatan Ibrahimovic.

Då gick ”ersättaren” Romelu Lukaku in och gjorde två mål i Manchester Uniteds 4–0-seger mot West Ham i Premier League-premiären.

Och i fotbolls-England hyllas nu Lukaku – samtidigt som Ibrahimovics insatser under fjolåret ifrågasätts.

”Lukakus förmåga att avsluta var det som bröt dödläget. Hans rörlighet kommer att bli ett välkommet tillskott för Manchester Uniteds anfallslinje som i fjol ofta hämmades av den allt för statiska Zlatan Ibrahimovic”, skriver Manchester Evening News.

”Zlatan kunde inte erbjuda det”

Även de brittiska fotbollsexperterna håller redan 800 miljoner kronors-värvningen som en bättre variant av Zlatan Ibrahimovic.

– Det är spännande tider på Old Trafford numera. Lukaku kan, med den här starten, göra mellan 30 och 35 mål för United den här säsongen, säger Robbie Savage i BBC.

Även förre landslagsikonen Gary Lineker, numera tv-kommentator i BT Sports, tycker att Lukaku passar bättre in i José Mourinhos Manchester United än vad Ibrahimovic gjorde.

– Av alla Zlatan Ibrahimovics kvalitéer så kunde han inte erbjuda United det djupledshot bakomförsvararna på grund av sin ålder. Det kommer Lukaku erbjuda dem nu. Ibra var fantastisk förra säsongen och förtjänar respekt, men han är i slutet av sin karriär och Lukaku passar perfekt in i ett Mourinho-lag, säger Lineker i en intervju med Independent.

ARTIKELN HANDLAR OM