”Det är Ibrahimovic – multiplicerat med tio”

Efter rekordaffären – förväntas göra jätteinkomst

avMartin Tolén

Foto: Francois Mori / TT / NTB Scanpix

Neymar är klar för Paris Saint-Germain för 2,2 miljarder kronor.

Nu väntas klubbens tröjförsäljning slå i taket.

”Neymar kommer att fylla tomrummet efter Zlatan Ibrahimovic”, skriver SFR Sport.

Sent i gårkväll blev det officiellt.

Brasilianske anfallsstjärnan Neymar, 25, lämnar FC Barcelona för Paris Saint-Germain i en affär som kostar den franska storklubben 2,2 miljarder kronor.

– Jag är väldigt glad över att komma till PSG. Sedan jag kom till Europa har de alltid varit ett av de mest ambitiösa och tävlingsinriktade lagen. Den största utmaningen, och det som motiverade mig mest, är att hjälpa PSG att erövra de titlar som deras fans vill ha, sa Neymar.

”Zlatan gånger tio”

Och nu väntas klubbens tröjförsäljning slå i taket.

Redan i går gav Javier Pastore bort Zlatan Ibrahimovics tidigare tröjnummer – nummer 10 – i en välkomstgåva till Neymar.

Och flera franska tidningar siar om att PSG kan dra in en dryg miljard svenska kronor i form av Neymar-tröjor.

– Den här övergången saknar motstycke i Frankrike. Neymar är den störste stjärnan som någonsin värvats till Paris Saint-Germain. Men om jag ska jämföra den med något, eftersom vi aldrig upplevt sådana här händelser i Frankrike, så skulle jag jämföra den med när Zlatan Ibrahimovic presenterades – multiplicerat med tio, säger händelsespecialisten Philippe Darbois till franska 20 Minutes.

”Fyller tomrummet efter Ibra”

Franska L’Express skriver att när David Beckham hämtades till klubben 2013 sålde han fler tröjor på egen hand under sitt halvår – än vad hela truppen gjorde sammanlagt under säsongen.

Endast en spelare har kunnat nå upp i samma siffror som Beckham sedan dess: Zlatan Ibrahimovic.

”Neymars image kommer att fylla tomrummet efter Zlatan Ibrahimovics flytt till Manchester United förra sommaren. PSG:s kommersiella kraft och reklamintäkter kommer att skjuta i höjden”, fortsätter SFR Sport.

ARTIKELN HANDLAR OM