”Var nära tårar när jag fick hoppa in”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYR N
FOTBOLL

Fansen var i extas när Djurgården krossade Kalmar med 4-1.

Lika glädjande var att Haris Radetinac, 31, gjorde comeback – efter 408 dagars frånvaro.

– Jag var nära tårar, säger han.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYR N

Våren 2015 drog han korsbandet på en träning och var borta i tio månader.

Den 22 maj 2016 – i en match mot Helsingborg – var olyckan framme igen för Haris Radetinac. Den skicklige yttermittfältaren drog sönder samma korsband och lämnade då planen i tårar.

Nu – 408 dagar senare – är han tillbaka.

”Var helt sjukt”

När Djurgården krossade Kalmar FF (4-1) hemma på Tele 2 Arena gjorde Haris Radetinac sin efterlängtade comeback. I den 84:e minuten byttes han in – och möttes av ett enormt jubel.

– Det var helt sjukt faktiskt. Jag hade inte förväntat mig det här mottagandet. En sjuk känsla, svår att beskriva, säger Radetinac efteråt.

Redan innan han byttes in skanderades ”In med Haris!” från läktarhåll.

– Jag har längtat efter att spela fotboll igen. Jag har jobbat väldigt hårt. När jag kom in var jag nära att börja gråta faktiskt.

Hur var det att gå fram till fansen efteråt? Du fick stående ovationer då med.

– Det var fortfarande en obeskrivlig känsla. Man tror inte att det här händer nästan. Jag fick typ panik, jag gick och hämtade mig son (Imran) och lyfte upp honom i famnen bara för att lugna ner mig själv, säger Radetinac.

”Ber till gud”

Nu hoppas han att korsbandet håller framöver.

– Jag har varit frisk i mer än två månader. Jag ville spela redan innan uppehållet. Men det kanske var bättre att vänta. Jag var sjukt spelsugen när jag kom in. Nu är det bara att be till gud och hoppas att det håller, säger Haris Radetinac.

Han hyllas också av tränaren Özcan Melkemichel.

– Fantastiskt att Haris är tillbaka. Jag tycker dessutom att han, på den lilla tid han får, gör mycket bra saker. Det är jättekul att han är tillbaka. Jag är så glad för hans skull. Han har verkligen kämpat oerhört hårt. Haris kommer att bli viktig för oss så småningom, säger Melkemichel.

ARTIKELN HANDLAR OM