Tjänar 900 000 i månaden: ”Vi hade hoppats på mer...”

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: TT
Rafael van der Vaart när han presenterades av Midtjylland.

FOTBOLL

Rafael van der Vaart hamnade i FC Midtjylland för kärlekens skull – men har inte imponerat.

Efter att stjärnvärvningen, som drar in 900 000 kronor i månaden, suttit på bänken i senaste matchen berättar sportchefen Claus Steinlein att de önskat mer av veteranen.

– Vi har inte fått tillräckligt för pengarna, säger han till Ekstrabladet.

Handbollstjärnan Estavana Polman.
Foto: TT
Handbollstjärnan Estavana Polman.

Rafael van der Vaart, 34, har spelat i Tottenham, Real Madrid, Hamburger SV och Real Betis men flyttade, på grund av kärleken och nederländska handbollsspelaren Estavana Polman i Team Esbjerg, till Danmark och FC Midjylland inför den här säsongen.

Den nederländske före detta landslagsstjärnan tjänar stora pengar i ligan men har knappast imponerat.

Fokus har legat på att kroppen ska hålla för 90 minuter, själv sa han att han skulle vara bättre efter vinteruppehållet.

Men i senaste matchen mot FC Köpenhamn fick han sitta alla minuter på bänken trots att han var helt frisk i kroppen.

– Det är nog bäst att jag inte säger något, sa han kort till medierna på plats innan han lämnade arenan, enligt Ekstrabladet.

”Hade hoppats på mer”

Och med tanke på att han får 690 000 danska kronor, motsvarande nästan 900 000 kronor för spelet i ligan är han inte den enda som är missnöjd.

– I dagsläget är det klart att både ”Rafa” och Midtjylland hade hoppats på mer. Men vi tog en risk när vi plockade hit honom och hans fysik har inte räckt till mer. Som det ser ut nu har vi inte fått tillräckligt mycket för pengarna, säger sportchefen Claus Steinlein till Ekstrabladet.

Klubben står för 200 000 kronor av summan, medan resten finansieras av sponsorer och av Real Betis enligt avtal. Trots att det inte varit en ekonomiskt bra affär har Steinlein fortfarande hopp om att det blir bättre.

– Vi ångrar inte affären. Han vill spela fotboll och avsluta sin karriär på ett bra sätt. Jag är säker på att vi kommer att se en starkare Rafael efter sommaren.

Rafael van de Vaart spelade i matchen mellan FC Midjylland och FC Köpenhamns reservlag under måndagen.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.