Zlatan årets värvning: ”Har varit en frälsare”

Tidningens utmärkelse efter debutsäsongen

Foto: Dave Thompson / TT / NTB Scanpix

avMartin Tolén

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovics första – och enda (?) – säsong i England slutade med två inhemska titlar.

Nu hyllas han som årets värvning av IB Times.

”Utan honom hade Manchester Uniteds säsong varit ännu blekare”, skriver tidningen.

Manchester United avslutade Premier League-säsongen med en 2–0-seger mot Crystal Palace.

Därmed kan det inhemska spelet stängas med två inhemska cuptitlar, Community Shield och ligacupen, även om finalen i Europa League återstår.

För Zlatan Ibrahimovic, 35, tog säsongen slut redan 20 april när svensken ådrog sig en allvarlig knäskada i Europa League-mötet med Anderlecht.

Därmed stannade svensken på 28 ligamatcher och 17 mål.

– Det är otroligt viktigt för klubben att försöka behålla en sådan spelare här nästa säsong. Jag tror inte att han är klar. Det är mycket snack om att hans karriär är över på grund av skadan, men hans karriär är över när han säger att den är över, sa anfallskollegan Marcus Rashord nyligen.

Tidningen: Zlatan årets värvning

Och nu fortsätter hyllningarna.

International Business Times prisar svensken som en av säsongens bästa värvningar i Premier League.

”Låt oss inte luras av att Zlatan kom gratis, men United har gjort honom till en av de bästa spelarna i ligan och fått valuta för sina pengar. 28 mål och nio assist i alla tävlingar är en imponerande insats av en 35-åring som därmed tagit ned de flesta kritikerna”, skriver tidningens Tony Mogan.

Andra namn som nämns är David Luiz (från PSG till Chelsea), Victor Wanyama (från Southampton till Tottenham) och Fernando Llorente (från Sevilla till Swansea).

”Uniteds anfallsspel har varit osynkroniserat och besvärligt vissa gånger denna säsong med Martials problem och Rooneys nedgång. Men Zlatan har varit en frälsare flera gånger om. Segermålen mot Southampton, Crystal Palace och West Brom tillsammans med kvitteringarna mot Liverpool, West Brom och Everton är 12 poäng han ordnat på egen hand. Utan Zlatan hade Manchester Uniteds säsong varit ännu blekare”, skriver tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM