Två svenskar platsar i Frankrikes landslag

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Emil Forsberg absolut, ­Victor Nilsson Lindelöf varför inte?

De två spelarna skulle kunna plats i ett franskt landslag.

Jury: deras kamrater i Blågult.

– Emil har gjort det ­väldigt bra och får mycket ­beröm. Så han skulle definitivt gå in i deras trupp, säger det franska proffset Karl-Johan Johnsson.

I morgon ställs de svenska spelarna mot en fransk stjärnelva.

Sett till internationell status leder Les Blues matchen på förhand med flera spelare i topplag i de stora ligorna.

När Sportbladet frågar flera svenska landslagsspelare om vem som skulle platsa i det franska laget är det två namn som lanseras.

”Otroligt bra”

Först och främst Emil Forsberg, som gjort succé i tyska Bundesliga med sitt RB Leipzig.

– Den första man tänker på är Forsberg. Han har gjort det otroligt bra i en stor liga med många assist, säger Christoffer Nyman, också han i Tyskland fast i andraligan.

Skulle han peta Dimitri Payet?

– Givetvis... 

Målvakten Karl-Johan Johnsson, som ställs mot franska spelare i vardagen i sitt Guingamp, är också ­säker på att Emil Forsberg skulle kunna slå sig in i den franska truppen.

Det andra namnet som dyker upp är Victor Nilsson Lindelöf, Benficas mittback som slagit sig in i landslaget under det senaste året.

Ola Toivonen, proffs i Toulouse,  ger ”VNL” en plats i den franska back­linjen.

– Victor kanske, tillsammans med Varane kanske. Sen får du säga om Koscielny eller Victor är bäst..., ­säger Ola Toivonen.

”Inga dåliga pojkar”

Ser man till den franska elvan är det en spets av världsklass.

Men vandrar blicken vidare till bänken ser det rätt bra ut där också: Alexandre Lacazette, Kylian Mbappé, N’Golo Kanté är några franska bänknötare.

– Det är inga dåliga pojkar de har i sitt lag. Om jag skulle se till bredden tycker jag att de har bäst kvalité i hela världen på varje position, säger John Guidetti.

Kan du placera in någon svensk i det franska ­laget?

– Jag tycker att vi har många duktiga fotbolls­spelare, inte tu tal om det. Det är svårt att säga sådär. Jag skulle inte vilja spela i Frankrike och jag skulle tro att ingen här skulle ­vilja spela i Frankrike heller, ­säger Guidetti och påpekar:

– I slutet av dagen handlar det inte om vem som har de elva bästa spelarna utan om de som har de elva bästa spelarna som kan spela för varandra och hjälpa varandra.

Det facit har vi i morgon kväll.