Messis fina gest: Får mitt hjärta att brista

Hjälper 1 600 barn i krigets Syrien

Publicerad 2017-05-04

I mars beskrev Leo Messi hur bilderna från det krigshärjade Syrien fick hans hjärta att brista.

Nu har fotbollsstjärnan agerat och finansierat bygget av 20 nya klassrum så att över 1 600 barn kan fortsätta sin utbildning.

Rapporterna kring Leo Messis finanser har de senaste åren till stor del handlat om skatteplanering och rättegångar. Men fotbollsstjärnan gör även sitt för att hjälpa.

I mars valde den 29-årige argentinaren att på sociala medier uppmärksamma barnens utsatta situation i det krigshärjade Syrien.

”Kräv ett slut på kriget”

”En dag av krig är en dag för mycket. Syriens barn har levt under våld och grymhet i SEX år i en konflikt som håller dem som gisslan. Som pappa och Unicef-ambassadör får det här mitt hjärta att brista. Hjälp Unicef och kräv ett slut på kriget”, skrev Messi då enligt Independent.

Nu har Barcelona-spelaren gjort sitt för att hjälpa till. Genom sin egen välgörenhetsorganisation har Messi finansierat 20 nya klassrum som i samarbete med Unicef nu byggts i Syrien. Med hjälp av bland annat solceller på taken ska rummen säkerställa att totalt över 1600 barn, varav 60 procent förlorat sina hem i kriget, ska kunna fortsätta sin utbildning trots kriget som rasar runt dem.

Följ ämnen i artikeln