Allsvenskan i fotboll

Nakenchock i C More – Hammarby rasar

Av: 

Per Bohman

Billy Hammer

Hammarbys Jiloan Hamad och Björn Paulsen.
Hammarbys Jiloan Hamad och Björn Paulsen.

FOTBOLL

ÖSTERSUND.

C More har installerat kameror i de allsvenska omklädningsrummen.

De ska visa taktiksnack och peptalks – inte spelare som byter om.

Men i den direktsända halvtidspausen mellan Östersund och Hammarby fångades en helt naken Björn Paulsen av kamerorna.

– Det är ett stort skämt, rasar lagkamraten Jiloan Hamad.

Noll mål och inte alltför för många chanser innehöll den första halvleken mellan Östersund och Hammarby. Men i pausen serverades tv-tittarna en riktig överraskning.

Kameran som C More installerat i omklädningsrummet fångade nämligen en helt naken Björn Paulsen i direktsändning. Många reagerade och bilden spreds som en löpeld i sociala medier.

Efter matchen var det upprörd stämning i Hammarby och spelarna var förbannade.

– Det är ett stort skämt att svensk fotboll tillåter kameror i omklädningsrummet, det är inte hockey eller någon sådan sport. Det är ett stort skämt!, rasade Jiloan Hamad och fortsätter:

– Det handlar egentligen inte bara om den här händelsen. Jag har tyckt så här redan innan något allvarligt hände. Det är fel från början att de får filma i omklädningsrummet. Varför, liksom? Det är inte ens något ljud till bilderna. Vad vill de få ut av kamerorna? Såna här incidenter eller att någon flippar ur och sparkar till en papperskorg, typ. Det är sjukt – helt mobbat – att svensk fotboll gå med på att tv-kamerorna är inne i omklädningsrummet. Det ska vara vår heliga plats.

”Funderar på att tejpa för”

Hammarbys presskontakt Axel Pershagen:

– Kameran kan ju omöjligen vara där för att visa nakenbilder. Jag utgår från att det är ett misstag och att det aldrig händer igen.

Efter matchen hörde C More av sig till Hammarby för en personlig ursäkt till Björn Paulsen.

– C More hörde av sig till oss och bad om ursäkt. Vi fick ett meddelande direkt efter matchen. Det är dock problematiskt, det som hände. Spelarna tog så illa vid sig att de ändå funderar på att tejpa för kameran i nästan match. De tycker inte att det känns bra om de inte kan lita på kamerorna, säger han.

”Undersöker vad som gick fel”

När Sportbladet når C Mores programchef Johan Cederqvist efter matchen är han bekymrad.

– Vi undersöker vad som har gått fel. Det är uppenbart att produktionen inte har följt de rutiner som finns. Vi väntar nu svar från produktionsbolaget om varför det hände.

Ja, hur kunde det blir så fel?

– Vi vet inte vad som har hänt än. Vi producerar ju nästan 2000 matcher om året och det är klart att saker och ting kan inträffa. Men vi har extremt tydliga rutiner för det här, så det ska inte kunna hända. Men vi måste invänta rapport från produktionsbolaget.

”Det bygger på förtroende”

Hammarbys spelare är besvikna.

– Det är fullt naturligt.

Det är tal om att tejpa över kamerorna nästa match. Hur ser du på det?

– Hela den här grejen bygger ju på förtroende mellan produktionen och klubbarna, såklart. Det är därför vi är så extremt noggranna med det här. Men vi får invänta rapporten från produktionsbolaget. För att se om det finns en naturlig förklaring. Men det är alltså så strikt reglerat i produktionsmanualen att det inte ska kunna hända.

Men nu hände det?

– Ja, uppenbarligen, avslutar Johan Cederqvist.

Björn Paulsen har avböjt att uttala sig.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Thorén: Det här var glädje – och kärlek

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Östersunds FK

Hammarby IF

Jiloan Hamad