Michelsen om spelarna: ”Omogna”

... och Hopcutts magiska målsnitt

Foto: TT

avPer Bohman

FOTBOLL

1–1 och en man mer för Bajen.

Då vanns matchen av... Östersund.

– Våra spelare blev kaxiga och slutade tänka. Vi uppträdde omoget i slutminuterna, sa en besviken Jakob Michelsen efter förlusten.

87 starka minuter av Hammarby borta mot Östersund. Det spelar dock ingen roll när de fem-sex sista inte håller måttet. Det lät tränaren Jakob Michelsen spelarna veta efter 1–2-förlusten på Jämtkraft Arena. När hemmalagets Alhaji Gero drog på sig ett andra gult kort i den 87:e minuten satsade Bajen hårt för ett segermål.

Förbannad Michelsen

Dåraktigt, menade Michelsen på presskonferensen.

– Vi hade matchen i våra händer. Problemet är att vi slutade tänka. Östersund var nöjda med 1–1. Men i stället för att göra det till en fördel att spela elva mot tio så gjorde vi misstag. Strukturen i laget försvann och vi släppte in Östersund i matchen, säger Jakob Michelsen och fortsätter:

– De ville bara ha ett kryss men vi gav dem hela matchen. Vi spelade så omoget de sista minuterna.

Mycket riktigt lyckades Jamie Hopcutt, som redan hade missat två frilägen i den andra halvleken, kruta in segermålet 2–1 på stopptid.

”Vi blev för kaxiga”

Varför agerar ni omoget, tror du?

– Vi blev kaxiga. Vi ville bara göra mål och gå för segern. Det kan bli så när man spelar elva mot tio. Men du kan inte spela fotboll utan att tänka, utan struktur. Det är inte alls acceptabelt och jag är besviken.

Michelsen blev inte gladare efter matchens absolut sista situation. Ett inlägg träffade armen på en hemmaspelare, men domaren Bojan Pandzic vinkade avvärjande.

– Det var ett mycket diskutabelt domslut. Men eftersom de fick ett rött kort i den 87:e minuten så måste väl domaren var helt säker för att kunna ge en straff i det läget. Men det såg ut som en straff, även om jag inte har sett situationen igen, säger Michelsen som totalt sett ändå var nöjd med spelarnas insats i den tuffa bortamatchen.

I hemmalägret var förstås minerna muntrare. Jamie Hopcutt, som bröt benet i premiären förra säsongen och missade resterande delen av säsongen, njöt av sitt segermål.

– Det har varit en svår tid för mig. Den svåraste under hela min karriär. Jag har varit ensam i gymmet och det är inget trevlig ställe att vara på. Men jag har hela tiden tänkt att jag ska få göra ett segermål för Östersund. Jag har sett bilderna i huvudet.

Hopcutts fantastiska målsnitt

Och efter att ha bränt två frilägen dunkade han alltså in 2–1 i 93:e minuten.

– Jag var riktigt frustrerad och sur för jag borde ha gjort mål tidigare. Men jag visste att jag skulle få en chans till. Att få avgöra i slutminuterna... fantastiskt.

Hopcutts målsnitt sedan han kom tillbaka är något ut över det vanliga. Totalt har han bara spelat 155 minuter, men ändå mäktat med hela fyra allsvenska mål. Det är ett mål per 38:e spelminut.

– Det är ett ganska bra snitt, ja. Jag vill fortsätta så. Jag vet att jag kan göra många mål i den här ligan.

ARTIKELN HANDLAR OM