Sverige vill ha med succéspelaren i U21

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Sarfo

avMalin Wahlberg

FOTBOLL

Siriusstjärnan Kingsley Sarfo har ansökt om svensk medborgarskap. 

Nu vill Håkan Ericson ha med succéspelaren till U21-EM. 

– Vi har varit i kontakt med Migrationsverket och försökt skynda på en ansökan men det ser inte så positivt ut i dagsläget, säger Ericson till Expressen

Kingsey Sarfo har haft en supersäsong i Sirius och slagit igenom på allvar. Ghananen har varit i Sverige i fyra år och berättade i januari att han ville ansöka om svenskt medborgarskap för att få spela i det svenska landslaget. 

Nu skriver Expressen att förbundskaptenen Håkan Ericson har varit i kontakt med Migrationsverket för att få med Sarfo till U21-EM som inleds 16 juni i Polen. 

– Det stämmer. Vi har varit i kontakt med Migrationsverket och försökt att skynda på ärendet om ett svenskt medborgarskap för Kingsley Sarfo.  Vår juridikavdelning har också varit inblandad, säger Ericson till tidningen.

”Hållit på sedan april”

Det svenska truppen tas ut på tisdag så tiden börjar bli knapp. På fredag ska truppen vara inskickad och Ericson tror inte att alla papper hinner bli klara innan dess. 

– Det ser inte ut att bli det nu. Då får någon annan spelare chansen i stället och det är inte mer med det. Vi har hållit på med det här ärendet sedan i mitten av april, säger han.  

ARTIKELN HANDLAR OM