Fansen buade ut Blåvitt efter kryss

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: CARL SANDIN / BILDBYR N

FOTBOLL

Fansen buade ut IFK Göteborg efter att de inte lyckats slå Elfsborg.

Emil Salomonsson är lika hårda när han kallar insatsen rakt igenom usel.

– Vi behöver träna på vårt passningsspel, säger Emil Salomonsson.

År 2003 slog Elfsborg IFK Göteborg med 0–1 på bortaplan i allsvenskan. Sedan dess har lagen ställts mot varandra varje säsong utan att boråsarna vunnit i Göteborg.

Men av den långa segertorkan märktes föga när Elfsborg dominerade inledningen av söndagens match.

Issam Jebali hade skjutit 0–1 och Per Frick fått ett chippmål bortdömt för offside innan Blåvitt vaknade.

Hysén öser in mål

Fem minuter före paus klev Elias Már Omarsson in från högerkanten och skyfflade in någon sorts lågt skottinlägg mot mål. Därinne stötte Tobias Hysén in kvitteringen, vilket var veteranens femte mål för säsongen.

I andra halvlek sjönk spelkvaliteten. Jebali hade en hyfsad chans, Hysén också, men riktigt nära blev det inte på 45 minuter.

Västderbyt slutade 1–1 till åskådarnas burop och visslingar. Resultatet gladde knappast många fler än statistiker som tycker om när sviter växer. Blåvitts förlustfria rad hemma mot Elfsborg är nu uppe i 14 säsonger, och lagen har sinsemellan kryssat i sju av sina nio senaste möten.

– Jag är lite besviken över att vi inte tar hela kakan i dag, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund till C More.

”Inte tillräckligt skarpt”

– Det var en oavgjord match utifrån hur matchen såg ut. En ganska dålig match med felbeslut av båda lagens spelare, säger Blåvitts tränare Jörgen Lennartsson till C More.

”Ganska dåligt” räcker inte som omdöme för Emil Salomonsson. Ytterbacken skräder inte med orden när han recenserar lagens insatser.

– Usel kvalitet. En riktigt dålig fotbollsmatch. Fotbollsplanen är den bästa i Sverige, det är mycket folk på läktaren och alla förutsättnignar finns där, men det var inte tillräckligt skarpt, säger han till C More.

Matchen spelades i kvav och pressande hetta, termometern visade en bra bit över tjugo vid avspark, men det borde inte påverka enligt Salomonsson.

– Många spelare har ambition att komma ut i Europa. Då ska man spela i värme. Om man inte klarar av det får man tänka om, säger han till C More.

Sebastian Eriksson är minst lika besviken.

– Jag känner mig tom. Det är alldeles för dåligt, vi missar passningar, den hamnar bakom – enkla saker. Då vinner man inte matcher, säger han.

Vad säger du om buropen efter slutsignalen?

– Det är vi vana vid. Så är det när man inte vinner i IFK Göteborg.

”Väldigt onödig av mig”

Det fanns fler som var besvikna i Blåvitt, av fler skäl. Thomas Rogne drog på sig säsongens tredje varning, efter snack, och är avstängd borta mot IFK Norrköping.

– Det är andra gången det händer i år. Det är inte bra, det är otroligt onödigt av mig, säger mittbacken till Sportbladet men lägger till:

– Domarna har lagt sig på en extremt lågt nivå när det gäller att få visa känslor. Jag försöker säga till honom (Martin Strömbergsson) att Bjärsmyr ska ha frispark utan att gestikulera och få med mig publiken. 

– I England kunde man visa känslor på ett helt annat sätt. Där kunde till och med domarna be mig som spelare att dra åt helvete, säger Rogne.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.