”Besökte Barcelona – utklädd till turist”

Schalke ger upp talangen: Gjort allt vi kunnat

avPatrik Brenning

Foto: Martin Meissner / TT / NTB Scanpix

Schalke har gett upp drömmen om att behålla Leon Goretzka.

Nu påstår spanska El Mundo Deportivo att den 22-årige tyske landslagsmannen istället är överens med FC Barcelona.

Mittfältaren ska i hemlighet redan ha varit på besök i sin nya hemstad.

Leon Goretzka har länge pekats ut som en av tysk fotbolls mest spännande spelare. Till sommaren löper 22-åringens kontrakt med Schalke 04 ut och klubben har redan gett upp alla förhoppningar om att få behålla mittfältaren.

”Kan inte göra mer”

– Vi har gjort allt vi kunnat och kan helt enkelt inte göra mer. Vi försöker övertala honom, även finansiellt, men vill samtidigt inte sätta för stor press på honom, citerades sportchefen Christian Heidel i spanska Sport häromdagen.

Nu påstår Barcelona-baserade El Mundo Deportivo att tysken bestämt sig för att fortsätta sin karriär i FC Barcelona. Goretzka ska ha övertygats av landslagskamraten Marc-André ter Stegen och har även i hemlighet visats runt i Barcelona, under täckmantel som en vanlig turist.

”Förhandlat fram avtalet”

Enligt El Mundo Deportivo har mittfältarens agent Jörg Neubauer också varit på plats i Barcelona vid fyra tillfällen för att förhandla fram 22-åringens avtal. Nu återstår bara för parterna att komma överens om Goretzka ska köpas loss från Schalke redan i januari eller ansluta till Barça som Bosman-spelare till sommaren.

Även Bayern München, Juventus och Liverpool påstås ha visat ett stort intresse för Goretzka som gjort sex mål på tolv landskamper för Tyskland.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga

Bundesliga