Wenger: ”Cazorlas skada den värsta jag sett”

Foto: Rui Vieira / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Santi Cazorla har inte spelat för Arsenal på över ett år – men hoppas vara tillbaka i januari.

Arsène Wenger menar att spanjorens skada är den värsta han sett.

– Det som hände honom är helt otroligt, säger Wenger.

Den 19 oktober 2016 var senaste gången Santi Cazorla spelade en fotbollsmatch för Arsenal. Då tvingades spanjoren bryta Champions League-matchen mot Ludogorets, efter att hans återkommande hälproblem gjort sig påminda igen.

Åtta operationer senare pratade Cazorla för en tid sedan om den skademardröm han upplevt. Infektionerna i foten var så pass svåra att läkarna övervägde att amputera bort högerfoten.

– Läkaren sa att jag skulle vara glad om jag kunde gå med min son i trädgården igen, sa Cazorla i en intervju med Marca.

Den 32-årige mittfältaren hoppas vara tillbaka i januari, något hans tränare Arsène Wenger inte riktigt vågar räkna med.

Wenger: ”Helt otroligt”

Och när fransmannen pratade om Cazorla under dagens presskonferens inför lördagens London-derby mot Tottenham, menade han att spanjorens skada slår alla han tidigare upplevt.

– Det är den värsta skadan jag har sett. Det startade med smärta i hans akilles, och har sedan bara blivit sämre och sämre. Jag är ledsen för vad som hände honom för det är helt otroligt, säger Wenger.

När Wenger fick frågan om Cazorla kan ha gjort sin sista match, vågade han inte utesluta det.

– Låt oss inte prata om det. Men jag hoppas att du har fel.

ARTIKELN HANDLAR OM